Someday Jacob - Everybody knows something good (Waardering Muziekwereld) 8

Someday Jacob - Everybody knows something good

Someday Jacob is een formatie die gebouwd is rond de uit Bremen afkomstige singer-songwriter Jörn Schlüter. Ondanks zijn Duitse roots is het hoegenaamd niet hoorbaar en zou je in eerste instantie denken aan een Amerikaanse muzikant. Na It Might Take A While komt met deze Everybody Knows Something Good zijn conto op drie te staan. Dat dit nieuwe album in Nashville TX werd gemixt, zal wel meehelpen om dit album, met enigszins internationale uitstraling, te promoten.

Alle nummers op Everybody Knows Something Good zijn geschreven door Jörn Schlüter wat hem hiermee ook een begenadigd songwriter maakt. De soms poëtische teksten en heerlijke melodieën doen je terugdenken aan formaties uit de era van CSN&Y.

Dit album met daarop elf nummers neemt je soms mee naar een betere en dromerige wereld mede door de behaaglijke klankkleur van Jörn Schlüter. Bij wijlen kan je het zelfs melodieuze pop gaan noemen al houden we het toch maar beter op alternatief en modern geïnspireerde folkmuziek. Van binnenkomers als Leaving New York over het lichtjes rockende Slow Down tot de intro van het in harmony gezongen Your Medecine het lijkt erop of Someday Jacob enigszins in de 70-ties zijn blijven steken. '

Everybody Knows Something Good is zonder meer dan lekker luisterend album geworden.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: read:http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/someday%20jacob.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 23 december 2017

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex