Six String Yada - Diluted roots     (Waardering Muziekwereld) 7

Six String Yada - Diluted roots

Six String Yada is een Zweeds driemanschap bestaande uit Agnes Brogeby (fiddle, gitaar en zang), Erling Bronsberg (banjo en zang) en Jonas Bleckman (cello en zang) dat er absoluut geen twijfel over laat bestaan: muziek maken doe je op de keper beschouwd enkel en alleen voor je plezier! En onder het motto “Old time or no time!” jassen ze er op hun tweede “Diluted Roots” dan ook vrank en vrolijk de ene na de andere catchy oorwurm door.

Traditionals als “Georgia Railroad”, “Cumberland Gap”, “Tom Dooley”, “Lazy John”, “All Night Long”, “Trouble In Mind” en andere, maar ook eigen dingen als de knappe murder ballad “Until The Devil Knows I’m Dead”, het hyperkinetische “Sweet By And By” en het politieke statement “Bereft And Blind” passeren zo ruim tweeënvijftig minuten lang energiek de revue. En dan hadden we het nog niet over twee opvallende old time covers van wat eigentijdser spul, meer bepaald “No One Knows” van de Queens Of The Stone Age” en “Fear And Trembling” van de crust punks van Disfear. Of over een al even eigenzinnige lezing van de onvervalste New Orleans classic “Iko Iko”. “Diluted” oftewel “verdunde” roots dus ook effectief klaarblijkelijk.

Kunnen we warmpjes aanbevelen aan de liefhebbers van bijvoorbeeld het materiaal van Old Crow Medicine Show, de Hackensaw Boys en de Henhouse Prowlers. En dat zou als referentie eigenlijk ruimschoots moeten volstaan, zo lijkt ons.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#SixStringYada

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 5 april 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex