Simon Hudson Band - Earthman  (Waardering Muziekwereld) 8

Simon Hudson Band - Earthman

In 2014 bracht de Australiër (Melbourne) Simon Hudson een EP ‘Time & Space’ uit. Iets later tekende hij bij het Duitse label ‘Songs and Whispers’ omdat zijn Europese toer (die voornamelijk in Duitsland plaatsvond) erg succesvol was. Zijn rootsmuziek, met nogal wat pop, elektrische folk en een vleugje soul en nogal wat Afrikaanse en Latijnse ritmes konden ze daar wel smaken. 
Het is dan ook erg frisse en aanstekelijke muziek die de Simon Hudson Band produceert. Je hoort duidelijk ook invloeden van Paul Simon, Jose Gonzalez en Neil Finn. Hudsons songschrijverstalent is eindeloos en zijn nummers zijn poppy, catchy, melodieus en straight tot he point. Goede, sterke en degelijke compacte songs!
De cd verscheen op 6 augustus, maar eerder verschenen er al drie singles, de poppy opener van het album ‘Do Me A Favour’ dat erg goed blijft hangen in je hoofd. Ook het funky, verhalende ‘Never Knew Why’ en het van een Afrikaans ritme voorziene en ingetogen song ‘I Know You’ll Be Alright’ verschenen eerder als al single.
Maar er staat nog veel meer op dit album. ‘Zo herbergt het hitgevoelige ‘Shot In The Dark’ een Caraïbisch geluid. En Klinkt ‘New Religion’ als een song uit het repertoire van de Bueno Vista Social Club. Knap gedaan en het werkt allemaal bij Hudson. 
Heerlijk funken doe je met ‘Something Real’ en in de ska- en reggaesong ‘Mobile Phone Love’ schertst Simon met moderne liefde via de mobiele telefoon, terwijl ‘Rolling’ een pure countrysong is, met hemels gemixte stemmen. Romaans aandoende Bossanova komt even langs met ‘Gone A Long Time’. Het heeft een korte krachtige, zeer ritmische ‘reprise’, zeg maar een kort Latin vervolg van dezelfde song. De cd sluit af met het naar de latere 10CC knipogende ‘Song About Us’. Een prachtige zomerse cd van deze Australiër.

Auteur: Peter Jacobs

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/simon-hudson-band-earthman

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 september 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex