Scott Krokoff - Realizations & declarations vol. 2   (Waardering Muziekwereld) 8

Scott Krokoff - Realizations & declarations vol. 2

Deze New Yorker zou je best ‘de zingende jurist’ kunnen noemen. In het dagelijks leven is Scott namelijk advocaat en dat merk je ook op het hoesje van deze ep. Met zijn rechterarm leunt hij op de koffer van zijn akoestische gitaar, maar aan zijn linkervoet bemerken we zijn onafscheidelijke aktetas ‘Realizations & Declarations’ is een project waarvan dit het tweede volume is. Volume 1 verscheen vorig jaar. Op deze volume 2 presenteert Krokoff zes nieuwe songs aangevuld met een herwerkte versie van het aloude ‘Sparrows’. Scott heeft een voorliefde voor muziek uit de jaren ’60 en ’70 en dat is duidelijk te merken aan zijn composities. Net als vele muziekjes uit die bewuste jaren, blijven ook Scotts melodieën in je hoofd rondtollen. Als je ze eenmaal gehoord heb, besluipt je al vlug de neiging om ze mee te neuriën. Ook in de keuze van de muziekgenres grijpt Krokoff terug naar de muziek uit die periode. Zo is het eerste nummer een door elektrische gitaar op smaak gebrachte, pittige melodieuze rocker, net als het aanvankelijk op akoestische gitaar startende ‘Because Of You’. ‘Scared Little Boy’ brengt dan weer Scotts voorliefde voor het werk van James Taylor aan het licht. Ingetogen fingerpickingspel, aangevuld met cello en violen van respectievelijk Jon Preddice en Alisa Rabbitt, doen de song schitteren. Voor een ietwat bluesy gevoel kan je terecht bij ‘Walter Mitty’ waar Scott ook zijn talent op de mondharmonica laat horen, waardoor hij een beetje aan Dylan doet denken. Scott houdt ook van Paul Simon en dat klinkt door in ‘Pissed Off In Paris’. 
De sterke kant van Scott Krokoff is dat hij de muziek uit het verleden tot een aangenaam hedendaags klinkende Americana kan omvormen, zonder evenwel de authenticiteit uit het oog te verliezen.
Deze vol. 2 van het project ‘Realizations & Declarations’ mag dan ook best geslaagd genoemd worden. Benieuwd wat vol. 3 ons gaat brengen.

Auteur: Lambert Smits

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/scott-krokoff-realizations-declarations-vol-2

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 7 febuari 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex