Sawdust & Rust - Leaving a memory  (Waardering Muziekwereld) 9

Sawdust & Rust - Leaving a memory

Terugtrekken op de Faeröer-eilanden kan romantisch klinken, voor de Zweed Patrick Rydman was het in ieder geval een bron voor liefdevolle inspiratie. De singer-songwriter pende ((hij liet zowat iedereen in zijn buurt meeschrijven maar toch vooral met de Faeröer Benjamin Petersen) tien songs bij elkaar tussen de liters bier en de kilo’s gefermenteerd schaap. Leaving A Memory mocht via het Tutl-label de oversteek maken naar het grote publiek.
Stilte, zuivere lucht en goed gezelschap zijn echter geen garantie voor indrukwekkende prestaties.  De songs meanderen door de liefdesperikelen en de natuurfenomenen.  Echter nooit boeiend zoals de werkelijkheid, bij wijlen zelfs saai.  Het album start met Caroline, over het onderwerp hoef ik geen tekeningetje te maken, dat nogal folky overkomt door de banjo. Room Enough gaat dan weer de americana toer op.  We zitten op een godverlaten eiland dat tot Denemarken behoort en we schrijven een americana-song?  Met Tumbling Dice voel je dat hij de blues tour wil opgaan, maar evolueert de song toch naar een Eurovisiesong Festival nummer. Met wat zoekwerk kom je tot de vaststelling dat die Patrick Rydman een jazz/musical basis heeft en vooral schrijft in opdracht, over de genres heen.
Genoeg gezaagd, hier en op het album. De beste songs zijn deze waarin hij met akoestische gitaar zijn ding doet: folksongs al dan niet met een rockbegeleiding. The Shade Of Your Skin of Forgetting You benaderen hun doel. En ook de titelsong Leaving A Memory zal de familie melancholisch blijven onthouden. Jij ook ??

 

Auteur: Marino Serdons

 

Noot redactie Muziekwereld:

Smaak kan verschillen, zo luidt het gezegde. Wij kwamen met alle respect voor de recensie van Marino Serdons tot een aanmerkelijk hogere waardering. Dit album werd dan ook – meer aansluitend bij onze eigen waardering – in Popmagazine Heaven gekozen tot album van week 18 in het genre roots/folk.

 

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/sawdust-rust-leaving-a-memory

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 juli 2018

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex