Sari Schorr - A force of nature  (Waardering Muziekwereld) 8

Sari Schorr - A force of nature

Sari Schorr, een geoefende operazangeres, tourde jaren in de EU en in de US met blueslegende Joe Louis Walker en Popa Chubby. Ze is recent geïntroduceerd in de NY Blues Hall of Fame. Sari’s nieuwe band The Engine Room bestaat uit de Britse gitariste Innes Sibun (Robert Plant), bassist Kevin Jefferies (Roger Taylor / Jeff Beck, Mike Oldfield, Steve Harley), toetsenman Anders Olinder (Glenn Hughes, PP Arnold, Peter Gabriel sessions) en drummer Kevin O'Rourke. Sari loopt marathons, is dierenrechten activiste en aspirant veganiste. Ze woont momenteel in Brooklyn, New York met haar man en driegeredde pit bulls. Haar invloeden, zegt ze zelf, zijn er veel en heel uiteenlopend: “Son House, Howlin’ Wolf, Muddy Waters, Lead Belly, Bessie Smith, Etta James, Ella Fitzgerald, Freddie King, Robert Johnson, B.B. King, Peter Green, Robert Plant, Martha Velez en Bob Dylan...”

Sari Schorr debuteert met “A Force Of Nature”, waarvoor ze producer Mike Vernon (Fleetwood Mac, John Mayall, Blue Horizon) aantrok. Sari schreef de nummers voornamelijk zelf en het album is uitgegeven door Manhaton Records (Robin Trower, King King). Sari schreef het album in vier landen: US, UK, Spanje en Duitsland. De basis tracks werden opgenomen in Londen en Sevilla. Aan het album werkten gitarist Walter Trout (John Mayall, Canned Heat), Innes Sibun (Robert Plant), Oli Brown (RavenEye) en toetsenman John Baggott (Massive Attack, Portishead) mee. Het album is een blues rock album, dat beïnvloed is door de Britse blues uit de late jaren ’60, met soul invloeden. 

Het album opent “vrij” rustig met ”Ain’t Got No Money”. Het is een nummer over de “money junkies”, de makelaars van Wall Street. Het is voor Sari een opwarmer, waarna ze in ”Aunt Hazell”, een nummer over heroine, de registers al eens een keer wijd open zet. Oli Brown is voor het eerst te horen in het rustige ”Damn The Reason” dat een nummer is over huiselijk geweld, gevolgd door ”Cat And Mouse”, waarin Sari op zoek is naar zichzelf. John Baggott is te horen op orgel in de gekende Lead Belly klassieker ”Black Betty”. Walter Trout is in ”Work No More” lead guitarist, naast Innes Sibun op ritme gitaar en Dave Keyes achter de piano. Walter Trout schreef dit nummer over Irene, een dame die heel veel voor hem betekende. ”Demolition Man” is opnieuw een origineel nummer, een nummer waarin Sari Amnesty International steunt in haar resolutie om decriminalisering van het werk in de sex branche. ”Letting Go” is een rustig intermezzo, dat Sari schreef samen met producer Mike Vernon en ”Kiss Me” een aardig verlengde, waarin Sari even haar drie pitbulls vernoemt: ““A Pit Bulls’ loving eyes that I just can’t wrest...” Het gekende ”Stop! In The Name Of Love” was een nummer 1 hit voor de Supremes. Het (geslaagde) idee van de remake kwam van Mike Vernon. Eindigen doen we met ”Ordinary Life”, een nummer over Sari’s strijd tussen de overtuigende krachten van spijt en dankbaarheid: “I’ve made my piece with loneliness, never been nobody’s wife, oh lord I’m grateful for this ordinary life...” Jesús Lavillas is in deze ballade de man achter de piano.

Sari Schorr is een bluesrock-artieste met pit. Wat ze op haar debuut “A Force Of Nature” presenteert is meer dan een toeval. Deze dame weet van wanten en zal iedere bluesrock- liefhebber al na de éérste akkoorden inpakken.

 

Auteur: Eric Schuurmans

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 augustus 2016

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex