Sandra Marielle - Six stories seven years  (Waardering Muziekwereld)

Sandra Marielle - Six stories seven years

De titel van de ep Six Stories Seven Years van de Zweedse zangeres Sandra Marielle wijst op het aantal nummers dat ze heeft gereserveerd voor deze plaat uit een selectie van songs die ze in de voorbije zeven jaar heeft gecomponeerd.

De jongedame in kwestie heet eigenlijk Sandra Marielle Hansson en heeft haar thuishaven in Malmö. De stijl die ze bij de zes liedjes hanteert situeert zich ergens tussen pop, soul en blues. In haar muzikale loopbaan heeft ze zich ook een tijdje toegelegd op de jazzmuziek, maar het hier gebrachte genre lijkt nu bij haar toch de overhand te krijgen.

Medio 2015 verscheen de ballad Isa, Dry Your Tears als eerste single van Sandra Marielle. Die song krijgen we ook op deze ep opnieuw aangeboden, maar dan in een remix-versie. De andere vijf nummers zijn allemaal eigen composities die ze in de Zweedse studio van producer Peter Bohlin heeft opgenomen.

Die Zweedse countryzanger en songschrijver speelt op dit album ook mee op gitaar, bas, piano en hij zorgde voor de hier en daar opduikende vioolarrangementen. Andere muzikanten die in de opnamestudio een bijdrage afleverden waren Peter Fegnér op gitaar, Andreas Baw op drums en Johanna Hydén op cello.

De zes liedjes zorgen voor 20 minuten muziek en als we een selectie van favoriete tracks mogen maken, dan willen we vooral wijzen op de openingssong I Will Always Love You Like A Do (Flowers), waarin Peter Bohlin op melodica meespeelt. Verder verdienen het poppy liedje This Little Song (zie video) en het R&B-achtige Make A Bet (With Your Own Fate) eveneens uw aandacht.

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2017/MEI1/CD110.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 11 juli 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex