Russell Joslin - Hey mathematician (Waardering Muziekwereld) 9

Russell Joslin - Hey mathematician

Voor de liefhebbers van akoestische folk is deze 14 nummers tellende Hey Mathematician van de Britse singer-songwriter Russell Joslin als een geschenk uit de hemel. Het is inmiddels al weer twee jaar geleden dat deze moderne troubadour zijn Harlequins op de markt bracht. Trouwens, wanneer we het hebben over Russell Joslin moeten we in een adem ook zijn vriendin Sarah McCaig vernoemen.

De officiŽle release van dit album zal plaats vinden op 21 augustus 2017. Net als bij zijn vorige album is nu ook de rode draad van dit album de impressies uit zijn omgeving en haalt hij ook nu weer inspiratie uit de literatuur. Het is ondertussen al tien jaar geleden dat Russel Joslin op 23-jarige leeftijd zijn debuutalbum Dream Token afleverde en ook nu ook blijft hij vasthouden aan zijn signature en dat is vooral het afleveren van folkmuziek die telkens weer die stap verder zet.

Plaats ook voor enkele 'love songs' maar dan wel in een zeer bijzondere donkere sfeer als bij de nummers Water for Blood, The Cold of The Night en Shackles met telkens zijn loved one als tweede stem. Elevate Me (Smoke) is dan weer een pure protestsong waarbij hij zich richt tot de Britse politieke macht, en net als We Are 40 Now de corrupte machten aan de kaak stelt.

Van deze Hey Mathematician mag je zeker geen al te gepolijste songteksten verwachten, maar Joslin weet perfect muzikaal de naakte realiteit te schetsen. De muze voor het schrijven van dit album haalde hij uit het intens touren gedurende de laatste twee jaar.

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 29 juli 2017

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex