Rumer - Into colour  (Waardering Muziekwereld)

Rumer - Into colour

“Is your love to dangerous? I don’t want a broken heart again”, zo luidt de openingszin van het eerste nummer na een mooie piano intro. Na het immense succes van ‘Seasons Of My Soul’ beleeft Sarah ‘Rumer’ Joyce een bijzonder moeilijke periode op emotioneel en persoonlijk vak, naar verluidt het gevolg van post traumatische stress. In de zomer van 2011 is er al een afgelaste tournee, het volgende jaar geeft de diva wel acte de presence, in een kil en kletsnat Rivierenhof brengt ze een harten en voeten verwarmend concert.  

Het  debuut ‘Seasons Of My Soul’ is gevuld met persoonlijk songwerk, grandioos verwerkt in verfijnde softpop die onbeschaamd naar zestig en zeventig en het Bacharach tijdperk lonkt. De opvolger ‘Boys Don’t Cry’ is opgebouwd met unieke interpretaties van het oeuvre van gereputeerde, uitsluitend mannelijke singersongwriters als Jimmy Webb, Richie Heavens, Isaac Hayes en goed volk als Townes Van Zandt, Clifford T Ward  en Stephen Bishop. Laatstgenoemde vinden we overigens terug in de credits van ‘Into Colour’ in zowat de helft van de nummers zit Bishop mee aan de schrijftafel. Op de derde langspeler vinden we weerom een naar vervlogen decennia refererende softpop sound. De inbreng van producer Rob Shirakbari, de vriend van Rumer waarmee de zangeres In Arkansas leeft is hier niet vreemd aan. Onder de naam Rob Shrock was hij orkestleider en muzikant bij Dionne Warwick en bij later werk van Bacharach betrokken. Naast de productie leverde hij ook de arrangementen aan en zorgt alom voor de toetsenbijdragen.

Samen met uitmuntende sessielui en muzikanten uit Daryll Halls homeband  zoals basman Zev Katz gitarist Paul Pesco en drummer Shawn Pelton  zorgt Shirakbari voor uitmuntende instrumentatie in nummers als ‘You Just Don’t Know People’, het in een gesofisticeerde Philysound gedrenkte ‘Dangerous’ en de afsluiter ‘I Am Blessed’. Het zacht wiegende ‘Play Your Guitar’ sleept je moeiteloos mee op verfijnd jazzy snarenspel van Kevin Affleck. Het ondertussen van de radio bekende, liefelijke‘ Reach Out’, met dat melancholische trompetje en het fraaie ‘Sam’ dat Rumer samen met Bishop componeerde leunt Rumers unieke, langoureuze zang op een fraaie orkestratie.
Maar ook als het groot orkest verstomd en alleen piano overblijft overtuigt Rumer en streelt je trommelvliezen met fluweelzachte zang. Het blijft in essentie easy listening maar wel van zeldzaam superieur vintage allure. 

Auteur: Cis van Looy

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/rumer-into-colour

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 7 maart 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex