RoMi Cage - Things we never say   (Waardering Muziekwereld)

RoMi Cage - Things we never say

Het zal je maar gebeuren…..je bent al een behoorlijke tijd bezig met het schrijven en vooruit produceren van eigen werk voor een debuutalbum en je wordt ineens vanuit Los Angeles uitgenodigd door één van de grootste producers ter wereld! Het overkwam de Zeeuwse band RoMiCage, gevormd door het echtpaar Romy (zang) en Michaël (gitaar) Coomans. In februari van dit jaar vertrokken zij voor zes weken naar Los Angeles om hun debuutalbum op te nemen. Een e-mail met een aantal zelfgemaakte demo’s verraste topproducer Joe Chiccarelli (winnaar van 8 Grammy-Awards en producer van ondermeer U2, Alanis Morissette, Elton John en Jason Mraz) dusdanig dat hij het duo uitnodigde om naar Hollywood te komen en te gaan samenwerken aan hun debuutalbum. Een album opnemen in Los Angeles is allesbehalve goedkoop. Met behulp van crowdfunding via voordekunst.nl, spaargeld, familiesteun etc. werd binnen anderhalve maand met de steun van meer dan 350 sponsors zo’n € 70.000,- bijeen gesprokkeld, waarmee dit avontuur kon beginnen.

Het album werd in de beroemde Sunset Studios in Hollywood opgenomen met befaamde sessiemuzikanten als Sean Hurley (bas, o.a. John Mayer), Victor Indrizzo (drums, o.a. Alanis Morissette), Roger Manning (toetsen, o.a. Beck, Pink) en David Lavita (gitaar, o.a. Sara Bareilles). Het album is gemasterd door Emily Lazar (o.a. Beyoncé, Bon Jovi) in The Lodge in New York. Een muzikale omlijsting om ‘u’ tegen te zeggen!

Op het resultaat van dit muzikale avontuur mag het duo absoluut trots zijn! Dat hier een topproducer aan het werk is geweest, valt duidelijk te horen tijdens beluistering van het elf tracks tellende Things We Never Say. Romy is bovendien gezegend met een loepzuivere, goed in het gehoor liggende stem, die zich uitstekend leent voor de countrypopliedjes. Een niets vermoedende luisteraar zou al snel denken aan een release van een Amerikaanse groep uit Nashville of Memphis, maar niets is dus minder waar. De zorgvuldig gekozen liedjes met als centraal thema hoop, geloof en liefde lopen als een rode draad door het album en omschrijven alle vraag- en uitroeptekens van het leven.

De cd is verpakt in een mooi digipack met daarin tot mijn genoegen ook een boekje met alle songteksten. Songteksten ontbreken regelmatig bij releases en ik ben blij dat RoMi Cage ook aan dit aspect aandacht heeft besteed voor de potentiële kopers van hun album.

RoMi Cage is er met verve in geslaagd een aantrekkelijk album te lanceren dat liefhebbers van The Common Linnets absoluut zal gaan aanspreken. Het duo Romy en Michaël uit Middelburg heeft  in de toekomst dan ook zonder twijfel nog meer mooie muzikale verrassingen voor ons in petto!

Op 9 november a.s. vindt in Paradiso de landelijke presentatie plaats van het album

www.facebook.com/romicage

www.twitter.com/romicage

www.instagram.com/romicage

www.youtube/com/romicage

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 27 oktober 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex