Robbing Millions - Robbing Millions  (Waardering Muziekwereld)

Robbing Millions - Robbing Millions

Wie af en toe zijn blik over het Belgische muzieklandschap laat glijden, kreeg de afgelopen drie jaar vroeg of laat onvermijdelijk Robbing Millions op de radar. De eerste ep ‘Ages And Sun’ wekte interesse, opvolger ‘Lonely Carnivore’ toonde grote ambities en bevestigde de absolute eigenheid. Nu is er ‘Robbing Millions’, de debuutplaat die niet verrast, maar wel verrukt. De Brusselaars houden er nog steeds van om dansliefhebbers op het verkeerde been te zetten door hier en daar een tel in te slikken; ze zijn nog steeds kwistig met dromerige reverbs en ze willen nog steeds niet al te serieus te klinken. Het mooie aan ‘Robbing Millions’ zit hem in de manier waarop de band hun ding in een mature plaat heeft gegoten.

In The No Air is één van de meest straightforward nummers op de plaat en lijkt ons de meest logische keuze om 8 Is The Figure That I Like The Most en Dreams Like Photographs op te volgen als single. Maar vier andere nummers kunnen evengoed daartoe dienen - aan goede refreinen en melodieën geen gebrek. Luister naar Inspector of Count Your Fingers met de eigenzinnige strofes, en oordeel zelf. Audiofielen kunnen zich te buiten gaan aan de productie: elke gitaar of synth heeft karakter. Frisse grooves als die van Count Your Fingers en Tupperware bieden een aangenaam tegengewicht voor de dromerige psychedelica-sfeer die domineert. Soms gaan de dromen doorwegen, maar ze klinken nooit slecht. En bij het wakker worden besef je dat je liefst nog verder had geslapen. Op de teksten focussen valt dan weer niet aan te raden. Of toch niet voor wie op zoek is naar diepgang. Gelukkig hebben wij alvast geen problemen met semi-onzin, zolang die goed klinkt. Hetzelfde geldt min of meer voor de vocals: Ryelandt is geen interessante zanger, maar zijn stemgeluid blendt wel in het geheel en het gebrek aan verschillende kleuren wordt in de productie mooi opgevangen met effecten en harmonieën.

‘Robbing Millions’ toont een band die klaar is voor het echte werk en losjes tien nummers lang kan boeien. Tussen die tien oorsnoepjes zit behoorlijk wat verschil in niveau van songwriting, maar echt vallen doet de plaat nergens. Elk snoepje blijft zoet. Robbing Millions kan van hier een heleboel kanten uit en wij hebben er alle vertrouwen in dat ze wijs zullen kiezen.

Auteur: Kasper Cornelus

Bron: www.damusic.be

Deeplink: http://damusic.be/cd/robbing-millions-robbing-millions.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 11 oktober 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex