Ricky Koole with Ocobar - Ricky Koole with Ocobar (Waardering Muziekwereld) 9

Ricky Koole with Ocobar - Ricky Koole with Ocobar

De Amsterdamse Ricky Koole staat niet alleen met beide voeten stevig in de country en rootsmuziek, maar heeft ook nog talent als radiopresentatrice en actrice in het theater, series, films en musicals.

Samen met het Rotterdamse trio Ocobar nam ze haar inmiddels reeds zevende album op. Dit album biedt een evenwichtige mix tussen Kooleís eigen nummers en covers van onder andere. Willie Nelson, Johnny Cash en Kris Kristofferson. Covers die ze behandelt alsof ze op haar lijf geschreven zijn. Haar prachtige, volumineuze stem pakt je onmiddellijk in tijdens het van Steve Earle geleende My Old Friend The Blues, waaraan ze meteen een flinke dosis soul toevoegt. Dat ze veelzijdig is en in staat is om tot de verbeelding sprekende nummers te schrijven, laat ze horen in het mijmerende December, inclusief een heerlijke gitaarsolo van Cok van Vuuren. Buitencategorie is haar versie van Sam Cookeís Ainít That) Good News dat hier in een bluegrass/country-jasje wordt gestoken zonder echter de in het nummer vervatte soul te verwaarlozen. Zonder meer een klasse song! Wanneer de paarden worden gezadeld en de sporen krijgen, ontstaat een hedendaagse versie van de Cash klassieker Wide Open Road, waar Helge Slikker voor een heerlijke samenzang komt opdraven. Een banjosolo luidt de ballade Anchor in, die nog een vervolg krijgt in She Knows.
De afstand tussen Tennessee en Amsterdam is makkelijk te overbruggen. Daarvan is Ricky Koole zich op dit album maar al te goed van bewust. Mooie prestatie!

 

Auteur: Lambert Smits

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: http://www.keysandchords.com/album-review-blog/ricky-koole-with-ocobar-ricky-koole-with-ocobar

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 oktober 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex