Resistor - The Bastards have landed  (Waardering Muziekwereld)  7

Resistor - Rave and rock

The Bastards Have Landed  is de debuut-ep van de Nederlandse techno-rockformatie Resistor. De zes tracks tellende EP is opgenomen in de Dureco Studios. Om alvast een voorproefje te geven heeft de band de track 'Trigger' beschikbaar gesteld. De track wordt ondersteund door een live video. VPRO 3voor12 schreef al over Resistorĺs live optredens: 'Een heftige mix tussen the Prodigy en Rage against Machine'. De band noemt haar stijl zelf Rave 'n' Rock. Een eigen stijl, be´nvloed door artiesten als David Bowie, Machinehead, Rage Against The Machine en the Prodigy. Het nummer Proclamation is ge´nspireerd door recente wereldwijde ontwikkelingen. De band tekende onlangs bij het innovatieve Amerikaanse label Banshee Music dat samenwerkt met artiesten als; Joe Satriani, Sevendust en Matt Sorum (Velvet Revolver, the Cult).

Het trio is groot sportfan en leverde muziek voor de 2011 Finales van de Europa Cup Baseball en aan het Amerikaanse IndyCar raceteam HVM Racing voor een online documentaire.

Het management van deze rockgroep bood mij een aantal weken geleden aan een recensie te schrijven voor Muziekwereld. Met alle respect voor Resistor was de beluistering voor mij een zware bevalling. Het is niet mijn favoriete muzieksoort, maar de eerlijkheid gebiedt wel te zeggen dat de geluidskwaliteit voor de liefhebbers van deze Ep afspat. Het is evident dat Resistor de concertzalen makkelijk zal platspelen. Al met al een ruime voldoende enb dat is een groot compliment voor een recensie die niet aansluit bij mijn persoonlijke muzieksmaak.

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 3 januari 2012

Listen tracks

Video

Website

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats