Red Herring - Here to distract you (Waardering Muziekwereld)

Red Herring - Here to distract you

Na The Mountain Valley Sessions (2013) en Live at Volver (2014’) komt het uitstekende Rotterdamse collectief Red Herring met hun derde cd,‘Here To Distract You. De voorgaande twee cd’s mocht ik in ons cafe bespreken en dat deed ik met heel veel plezier. Over de voorlaatste cd schreef ik: ‘Live At Volver’ is een uitstekende cd in zijn genre. Het speelplezier spat er af, de muzikaliteit ook. Aanrader voor akoestische fans’. ‘

Red Herring is overigens een Engelse uitdrukking, gebruikt in de betekenis van ‘dwaalspoor’ of ‘misleidende hint’. De groep is inmiddels gegroeid van een trio naar een kwartet, bestaande uit Arthur Deighton (geboren in de UK, zang, gitaar, mandoline, bouzouki), Joram Peeters (zang, fiddle, gitaar, mandoline, bouzouki), Paul van Vlodrop (banjo, mandoline, zang) en Loes van Schaijk (zang, staande bas, bodhran). Gastspelers zijn er op dobro, banjo en uilleann pipes.

Net als op de voorgangers brengt Red Herring een heerlijke mix van bluegrass, folk, gypsy muziek en Keltische muziek. De meeste nummers zijn eigen inbreng, Joram schreef er vijf, één ervan samen met Arthur, die nog twee songs voor zijn rekening nam, Loes tenslotte bracht één lied in. Verder zijn er een traditional: Wedding Dress, prachtig a capella gezongen met een hoofdrol voor Loes en drie covers, waaronder het snelle bluegrassnummer Barefoot Nellie van Don Reno.

Ik was al gevallen voor de muziek van Red Herring, maar dat ze zo zouden groeien in de afgelopen drie jaar had ik niet verwacht. Mooie gevarieerde rootsmuziek, knap gearrangeerd en gespeeld. Extra vermelding voor de schitterende verpakking met een prachtig vormgegeven boekje met daarin uitleg over de 12 nummers.

Auteur: Bas Booy

Bron: www.realrootscafe.com

Deeplink: http://www.realrootscafe.com/2017/09/30/red-herring-here-to-distract-you/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 28 oktober 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex