Vicentico - Vicentico ****  

 

Via de muziekdienst Weblisten kom ik regelmatig in aanraking met Spaanse en Latijns-Amerikaanse artiesten, waarvan ik nog nooit eerder had gehoord. Eén van die artiesten in Weblisten's database was Vicentico, het album was snel gedownload en gebrand en reeds na beluistering van het eerste nummer kreeg ik het vermoeden dat ik beslag had weten te leggen op één van de vele voor West-Europeanen nog onbekende muziekparels. Dat gevoel werd na het horen van ieder volgend nummer van dit afwisselende album hoe langer hoe sterker. Wie is die Vicentico vroeg ik mij af? Research op internet leverde al snel wat informatie op.

Achttien jaar lang was Vicentico de zanger en bezieler van ‘Los Fabulosos Cadillacs’, een latin-fiesta-rock-collectief uit Argentinië, dat in heel Latijns-Amerika bijzonder populair was. Na dertig cd’s die vele miljoenen malen over de toonbank gingen, MTV, Latin Grammy en andere awards, en duizenden concerten over de hele wereld, besloten de groepsleden vorig jaar elk hun eigen weg te gaan. ‘De grootste latin-rock-band ter wereld’, ‘de toekomst van de rock’, ‘Sgt. Pepper van de Spaanstalige rock’ ... Na zoveel bewieroking vonden ze het welletjes en was het tijd voor iets nieuws.

Vicentico ging dus solo en het resultaat is zijn gelijknamige debuut-cd. Vicentico is de grootmeester van de song. Zijn nummers worden vaak bestempeld als Latijns-Amerikaanse Beatles-songs en The Clash, Talking Heads, Fishbone ... werken regelmatig met hem samen. Niet toevallig dat ook Quentin Tarantino zijn songs in zijn soundtracks opneemt. Het album ‘Vicentico’ is gevuld met 12 songs, en balanceert voortdurend op een aangename scheidslijn van pop en latin. Een absolute aanrader in het Spaanstalige genre dit album, maar ik heb een donkerbruin vermoeden dat deze cd niet in Nederland is uitgekomen. Is je interesse gewekt, dan rest je waarschijnlijk niets anders dan het album te importeren. Of je kunt natuurlijk ook abonnee worden van Weblisten.

 

21 juli 2003

 

 

 

Tracks & credits

 

Terug naar Hoofdindex