Tamia - Still ***  

Nadat het de laatste twee jaar erg stil was rond de sexy zangeres Tamia word deze stilte nu doorbroken met het verschijnen van haar nieuwe album "Still", haar vierde cd. Haar ontdekker producer/zanger Quincy Jones beschrijft Tamia als "The perfect music diva", zij zingt de sterren van de hemel en ziet er bovendien fantastisch uit !!!
De doorbraak voor Tamia met het nummer "You Put A Move On My Heart" wat een Top 10 hit was in de Amerikaanse Billboard Chart in 1994 en haar een nominatie voor een Grammy Award opleverde. Na dit enorme succes moest het echter nog tot 1998 duren voor haar gelijknamig debuutalbum verscheen op het Qwest label van Quincy Jones. Helemaal stil zat Tamia niet in de tussenliggende periode. Zo was zij te bewonderen op het witte doek in de film "Speed 2 Cruise Control" en zong zij samen met Brandy, Gladys Knight, en Chaka Khan het nummer "Missing You" voor de Soundtrack van de film "Set it Off" !
In 2000 brak Tamia met Quincy Jones label "Qwest" en tekende zij bij "Electra" dat kort daarna haar tweede album "A New Day" uitbracht.
En in 2001 verscheen haar derde album "Stranger In My House" en daarna werd het stil rond Tamia.....heel 'Still'.
De twee jaar durende stilte rond Tamia was te wijten aan haar moederschap; zij beviel van een dochter van NBA Basketbalster Grant Hill met wie zij in 1999 getrouwd is.
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu begin 2004 is zij terug met een nieuw album. Eind 2003 kon je al kennismaken met de eerste single "Officially missing You", een honing zoete ballad, waarmee Tamia in de Verenigde Staten opnieuw een hit scoorde. Maar helaas sloeg de single in Europa niet aan.. Vandaar dat Tamia het met haar nieuwe album "Still" over een andere boeg gooit door de up-tempo partytracks te laten overheersen. Opzwepende dansbare nummers als "Mr Cool", Hold Up en It's A Party zijn voor de Europese markt een stuk aantrekkelijker, mits ze op single worden uitgebracht natuurlijk. En dan mogen een paar romantische slowjams zoals "Why Ask Why", welk nummer zij zelf schreef en "Still", geproduceerd door Babyface het werk afmaken.

 

5 maart 2004

 
Tracks en Credits
 
Terug naar Hoofdindex