Peg Simone - The deeper you get (Waardering Muziekwereld) ***½

Peg Simone - The deeper you get

Hey little girl don’t stick your head in the oven
There’s a rainbow coming…

Peg Simone uit Brooklyn, New York verwijst in The Sun Is Leaking subtiel naar de dichteres Sylvia Plath. En haar dood. Denken wij. The Deeper You Get lijkt haar derde plaat. We zijn er van onder de indruk. Simone zingt sensueel met licht hese stem. Ze bespeelt haar oude Gibson meer dan verdienstelijk. Slechts begeleidt door drummer James Murray weet ze evenveel blues als rock in haar gitaar en liedjes te leggen. Iets van de punk kleeft haar ook aan. Denk aan PJ Harvey. Of Erika Wennerstrom van The Heartless Bastards. Al haalt die net iets meer uit. Met haar stem dan. Ook Liz Phair ten tijde van Exile In Guyville komt in herinnering. Peg Simone richt zich echter net iets minder op pop dan Phair. We willen maar zeggen: meisjes die hun mannetje staan! Prachtig is I’m Calling. Snakkend naar aandacht in de kleine ruimte.

Listen to my feet
Listen to my heart beat
Follow my breath
Follow me to my bed

Ze speelt hier een baspartij op haar gitaar die sleept als was ze van de ANWB ophaaldienst. Verlangen dus, maar niet altijd vrolijk. Donker en tegelijk uitermate fascinerend. Spellbound. Met aandacht voor detail. Whisper.

Feel the wine slide over your tongue

In Billy brandt het vuur waaraan Jeffrey Lee Pierce zich brandde. The Deeper You Get groeit. Langzaam maar zeker neemt het bezit van je en sijpelen Peg Simone en haar muziek via de oren in het bloed. Tot alles klopt. (Wim Boluijt)

Bron: www.hanx.net

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 30 september 2007

Tracks en Credits

Terug naar Hoofdindex