Minnie Driver - Everything I've got in my pocket  ***½

Minnie Driver - Everything I've got in my pocket

Werk vinden als actrice was geen probleem voor Minnie Driver, die meteen na haar afstuderen van de Londense Webber-Douglas Academy of Dramatic Art aan de slag kon in verschillende tv-series en theaterproducties. Minnies ambities reikten echter verder dan het Britse televisie- en theaterwereldje en toen ze hoorde dat regisseur Pat O'Connor nog een jonge actrice zocht voor 'Circle of Friends', met de Amerikaanse tienerster Chris O'Donnell in de mannelijke hoofdrol, zette Minnie alles op alles om die rol te pakken te krijgen. Zelfs O'Connors eis dat ze tien kilo moest aankomen om het personage van lelijk eendje Benny geloofwaardig te kunnen vertolken, kon Minnie niet afschrikken.
Die tien extra kilo's zijn er intussen netjes af en mejuffrouw Driver heeft allesbehalve spijt van haar beslissing. Dankzij 'Circle of Friends' werd ze namelijk één van de meest gevraagde jonge Britse actrices in Hollywood. Daar zijn filmtitels als 'GoldenEye' (1995), 'Sleepers' (1996), 'Good Will Hunting' (1997) en 'Hard Rain' (1998) en tegenspelers als Brad Pitt, Matt Damon en Christian Slater getuige van.
In 1999 sprak Minnie de stem van Jane in voor de nieuwe tekenfilm van Disney, 'Tarzan' en ook 'An Ideal Husband', met naast Minnie tevens Rupert Everett, Julianne Moore en Cate Blanchett in de hoofdrollen, ontving positieve kritieken in de filmpers. Haar veelzijdigheid - en in zekere zin ook haar lef - toonde ze aan door voor één van de stemmen te zorgen voor de lichtjes subversieve langspeelversie van de tekenfilmserie 'South Park'. In haar voorlopig laatste project, 'Return To Me', was ze dan weer te vinden in de armen van David Duchovny. Een actrice waar we zeker nog vaker van zullen horen.
Vorig jaar september verscheen haar debuutalbum Everything I’ve Got In My Pocket. Voor veel fans een verrassing, maar wie goed op de hoogte was van haar biografie wist dat Minnie Driver veel muzikaal talent in huis heeft. In haar jeugd was zij namelijk een veelbelovend jazzzangeres. Everything I’ve Got In My Pocket bevat tien door Minnie Driver zelf geschreven liedjes en een opvallende versie van Springsteen’s Hungry Heart. Lome, atmosferische popliedjes met hier en daar een beetje folk en country. Een prima band (bestaande uit leden van The Wallflowers en leden van de band van Pete Yorn) zorgt voor een solide basis. Driver’s warme, lekker dromerige, vocalen doen de rest. Everything In My Pocket is een zeer aangename cd, die liefhebbers van toegankelijke singer-songwriter pop zeker zal aanspreken.

 

5 maart 2005

Tracks & Credits

Terug naar Hoofdindex