John Scofield – Überjam ****

Wat is de betekenis van deze gekozen titel. The Man Scofield als een goeroe gitaarstrelend met vier handen en twee voeten als effectief pedaalmiddel. De openingstrack Acidhead geeft je ook stellig de indruk in India aanwezig te zijn. Al na gelang de luistersessie is het begrip Überjam snel geen vreemde titel meer. De informatie weergegeven door middel van een Infobulletin en het booklet maakt snel veel duidelijk.
Dit is de laatste, op dit moment althans, John Scofield-cd waar de abstractie, synergie en fusie op topniveau is weergegeven. Bovennatuurlijk gaat als stelling wat te ver maar dit album zit wel erg dicht tegen deze grens aan. Het unieke gitaarwerk van het fenomeen Sco staat ook weer op dit album onmiskenbaar als een huis. Zijn medemusici ondersteunen en activeren de composities van John Scofield perfect. Alles past en klinkt derhalve op het sublieme Verve-label wat je mag verwachten van deze combinatie.
Deze 'hernieuwde' bevestiging van een zichzelf immer innoverende artiest zonder zich te beperken binnen op dit moment geldende trends is het bewijs van de artiest Pur Sang. Ook dit is het bewijs van Überjam en zijn immer vervagende grenzen.

4 oktober 2002

 

 

Tracks & credits

 

Terug naar Hoofdindex