Elton John - Greatest Hits 1970 - 2002 ****    

Nu mét het duet "Sorry Seems To Be The Hardest Word" met Blue!!

Elton John is weer helemaal terug dankzij de hulp van de Engelse boyband Blue met de nieuwe versie van "Sorry Seems To Be The Hardest Word". De verzamelaar "Best Of 1970-2002" is hiermee nu actueler dan ooit, aangezien via deze nieuwe cover een hele nieuwe generatie muziekliefhebbers kennis maakt met de muziek van deze oude meester. Deze dubbelaar is sinds begin virige maand in een nieuwe versie te verkrijgen, dit maal inclusief deze grote hit!

"Best Of 1970-2002" is een prachtig overzicht van één van de belangrijkste liedjesschrijvers die de popmuziek ooit gekend heeft. Vanaf de woest romantische doorbraakhit "Your Song" uit 1970 tot de al eerder genoemde nieuwe versie van "Sorry Seems To Be The Hardest Word" met Blue staan alle hits van de brildragende excentriekeling Elton John en zijn vaste tekstschrijver Bernie Taupin op "Best Of 1970-2002". En dat zijn veel hits, heel veel hits: Weinig artiesten hebben zo veel succesvolle comebacks gemaakt als Elton John. Op momenten waarop andere artiesten de handdoek in de ring gooiden bleef Elton terugkeren, om in de loop der jaren alleen maar succesvoller te worden: Zo kwam hij na een lange stilte begin jaren tachtig terug met het geweldig rockende popnummer "I'm Still Standing", mede door de decadente clip opgenomen in het Zuid-Franse Cannes een onvergetelijke hit. Halverwege de jaren tachtig scoorde Elton vervolgens met "Nikita" waarin Elton zijn liefde bezingt voor een Checkpoint Charlie-wachtster bij de Berlijnse Muur, zo deed de video ons althans geloven. Begin jaren negentig scoorde Elton met de nummers "Circle Of Life" en "Can You Feel The Love Tonight" uit de tranentrekker "The Lion King". En in het nieuwe millennium liet Elton alweer vroeg van zich horen met de hits "I Want Love" en "This Train Don't Stop Here Anymore", afkomstig van zijn meest recente studio-album "Songs From The West Coast" uit 2001. Deze hits zijn allen samengebracht op de dubbelaar "Greatest Hits 1970-2002", samen met andere krakers als "Sacrifice", "Don't Go Breaking My Heart" met Kiki Dee, zijn eerste grote hit in Nederland, "Candle In The Wind", Elton's eerbetoon aan Marilyn Monroe waarbij geen enkele zakdoek meer droog blijft, "Don't Let The Sun Go Down On Me", het duet met George Michael, en natuurlijk ook het prachtige "Tiny Dancer" dat twee jaar geleden nog zo mooi aanwezig was in de muziekfilm "Almost Famous".

"Elton John - The Best Of 1970-2002" is een document op zich, speciaal samengesteld door en speciaal uitgebracht voor echte liefhebbers van klassieke popmuziek.

 

13 maart 2003

 
 
 
Tracks en Credits
 
Terug naar Hoofdindex