Rebecca Turner - The new wrong way  (Waardering Muziekwereld) 8

Rebeccah Turner - The new wrong way

Rebecca Turner - een country-folk-rock singer-songwriter uit New York en Los Angeles, nu woonachtig in Maplewood, New Jersey - bracht in november 2019 haar derde album, The New Wrong Way, uit. Turner bracht eerder twee goed ontvangen albums uit: Land Of My Baby in 2005, en vervolgens Slowpokes in 2009.

Haar muzikale invloeden hebben zich door de jaren heen uitgesmeerd van Emmylou Harris tot Liz Phair, van Doris Day tot Tom Petty, van Goldfrapp tot de Go-Go's. Het schrijven van een derde album begon vrijwel direct na het uitbrengen van Slowpokes. Turner beschreef de tijd tussen 2009 en haar release in november als, "droomachtige, soms ongemakkelijke, maar altijd interessante zee van tijd en familie, katten en werk". Jaren gingen voorbij, liedjes kwamen en gingen, maar Turner bleef optreden en schrijven. Uiteindelijk werd er een deadline gesteld van 2019 voor het album. Met haar man en bassist Scott Anthony (Fond Farewells, Nu-Sonics) begon ze tijdens de winter in hun thuisstudio, Storybook Sound, met een stevige bezetting van muzikale vrienden, zoals de geweldige Rich Feridun (Tammy Faye Starlite, Jimmy LaFave, Amelia White) en de stellaire Sim Cain (Rollins Band, Chris Harford, Marc Ribot), evenals haar oude, achtergrondzangeres Sue Raffman.

De albumtitel weerspiegelt een terugkerend thema in de dertien nummers: ouder worden en proberen het deze keer beter te doen. De nummers vertellen het verhaal vanuit het perspectief van een middenweg in Turner's levenservaring. Dit album kwam samen met Turner's zelfreflectie als muzikant. "Ik zit stevig in het middelste hoofdstuk van mijn leven, maar ik kom gewoon een beetje tot mijn recht als een persoon die muziek maakt, en geef eindelijk toe dat ik misschien niet slecht ben in het maken van muziek," deelde Turner op haar website. Ironisch genoeg voor Turner voelt ze dat het nodig was om in 2003 naar de buitenwijken van New Jersey te verhuizen om zich te vestigen in het gevoel dat ze een muzikant is. Het waren de mensen die ze onderweg ontmoette die haar in deze positie brachten. "Ik ben verbaasd over het aantal mensen rond mijn leeftijd die gewoon schokkend getalenteerde muzikanten zijn, en allerlei soorten kunstenaars, en die gewoon elke seconde beter worden," zei Turner. "De Nieuwe Verkeerde Manier gaat over hardnekkig gewoon vooruit spijbelen als we ouder worden, hetzelfde aantal fouten maken maar ze hopelijk beter afhandelen, en ons steeds weer laten redden door muziek," deelde Turner. "Dus het past dat deze plaat vrij snel is opgenomen en meer gaat over gevoel dan over perfectie."

De laatste hand aan dit album werd gelegd in Memphis in de legendarische Ardent Studios. Turner is trots om op dit album te delen wat ze omschreef als "relaxed, eclectisch, offbeat maar altijd trouw aan het hart".

Gepubliceerd op Muziekwereld: 1 maart 2020

 

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex