Ranzel X Kendrick - Texas sagebrush  (Waardering Muziekwereld) 8

Ranzel X Kendrick - Texas sagebrush

In maart vorig jaar schreef ik op deze pagina’s commentaren over het album Texas Paintbrush van de Amerikaanse singer-songwriter Ranzel X Kendrick, een neef van de beroemde Texaanse singer-songwriter Roger Miller (remember zijn wereldhit “King Of The Road”). Dat was de eerste plaat in een trilogie die Kendrick in 2017 en 2018 wilde maken met liedjes die gaan over het gebied waar hij zijn roots in heeft, namelijk Texas.

Nu is het tweede deel van die trilogie al in ons bezit gekomen. Op Texas Sagebrush staan elf tracks die net als bij de eerste plaat in een folk-, country- en Americana-stijl worden gebracht. Ook hier kunnen we zoals bij Texas Paintbrush weer een paar covers van bekende songs terugvinden. Nu zijn dat Unchained Melody, de klassieker uit 1965 van The Righteous Brothers en Lonely People, de hit uit het in 1974 verschenen album Holiday van de Brits-Amerikaanse rockgroep America.

Het samen met singer-songwriter Rebecca White gebrachte duet What A Pretty Day klinkt erg mooi en werd als eerste single uit deze cd getrokken. Ook Peace Of Mind en Cry In My Tequila mogen bij ons in de volgende weken nog een paar keer uit de boxen klinken. Hills Of Kendralia is een geheel instrumentaal stukje muziek dat aan Gruene River voorafgaat, een song die Ranzel X Kendrick samen met Marissa Hines brengt. De country-tearjerker Trouble And Pain werd door zijn zoon Dallas geschreven en albumafsluiter The Fair Grass is een eenvoudige akoestische folkballad die op fragiele wijze door Ranzel X Kendrick wordt gezongen.

Het valt te verwachten dat het laatste deel van de Texas-trilogie er heel snel zal aankomen. We weten nu al dat die derde plaat de titel Texas Cactus zal meekrijgen. We houden u zeker op de hoogte als dat schijfje op onze redactie zal aankomen.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2018/DEC1/CD42.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 februari 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex