Pi Jacobs - A little blue (Waardering Muziekwereld) 9

Pi Jacobs - A little blue

De in L.A. gevestigde singer-songwriter Pi Jacobs noemt haar muziek een 'Americana bluesy rock thing' en daaraan hebben we weinig of niets toe te voegen. Gestimuleerd door de enorme platencollectie van haar moeder begon Pi Jacobs al als tiener gitaar te spelen en te zingen. Het duurde evenwel nog een tijdje alvorens er een album van haar op de markt zou verschijnen. Na haar debuutalbum Irrational in 2001 verbleef ze enkele jaren in 'The Big Apple' voordat ze voor een vaste stek koos in Los Angeles. Haar 7de album A Little Blue kwam tot stand toen ze tijdens een 'tour' in contact kwam met Mark Hodges en vrijwel onmiddellijk een contract wist te versieren bij het nieuwe Americana label Travianna Records.

Voor A Little Blue schreef Pi Jacobs twaalf nieuwe nummers, een album dat in de States zijn release al kende in maart van dit jaar. Alhoewel Pi jazzgitaar en zang studeerde, kwam ze er na haar studies toe in zowat alle genres en bands te gaan spelen. Zowel blues, soul , southern-rock als folk vond zij op haar weg. Ze speelde zelfs in een 12-koppige funk band.

Alhoewel ze al enkele jaren haar eigen nummers schreef, was het een producer die haar voor haar debuutalbum warm wist te maken, waardoor Irrational tot stand kwam. Door dat album kwam ze onder een management te vallen in New York wat haar ook een platencontract in Frankrijk zou opleveren. Later en zeker met haar recente album A Little Blue begon ze zich te ontwikkelen als een 'one-man band' en begon zo solo op te treden. Een nieuwe trend en een nieuw album in haar leven, ‘a new live that she loves’.
Bij het beluisteren van dit album stellen we vast dat in eerste instantie haar stem soms nogal melancholisch over lijkt te komen maar bij het horen van openingstrack Dance Clean ervaren we toch ook heel wat positiviteit en vrolijkheid. Met nummers als All Love en Weed and Wine lijkt het erop of ze in zichzelf lijkt te keren al zou je bij een combinatie als weed en wijn anders vermoeden….

Good Things is een Americana song die een middenweg is tussen southern rock en countrymuziek en dan komen we terug bij haar eerder gememoreerde beschrijving van 'Americana bluesy rock thing', dit is dus zo’n ding. Afsluiten doet ze met een intieme ballad, When My Father is Gone en daarmee pakt ze me uiteindelijk volledig in.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: read:http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/pi%20jacobs.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 26 september 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex