Peter Frampton - Frampton comes alive!   (Waardering Muziekwereld) 10

Peter Frampton - Frampton comes alive!

Het live dubbelalbum van Peter Frampton is het album van de escapistische post-Vietnamrock. Ongeveer zestien miljoen exemplaren gingen over de toonbank en alleen Springsteens hit uit 1985 had meer succes als liveopname. De plaat werd opgenomen tussen maart en november 1975, grotendeels bij Framptons eerste grote optreden in San Francisco. Cameron Crowe vatte het album in Rolling Stone als volgt samen: ĎHet is veel meer dan een souvenir. Het getuigt van Peter Frampton in zijn natuurlijke habitat.í Volgens het stramien van Alive! van Kiss maakte het album een ster van een onbekende muzikant. Het vroegere lid van The Herd en Humble Pie had drie redelijk goed lopende albums gemaakt en nu stond hij tien weken op nummer 1 in de Billboardlijst.

De veertien songs vormen een aardige doorsnede van zijn albums en zijn Humple Pie-dagen. Het zelfverzekerde Somethinís Happening en de indringende Show Me The Way geven de ruimte aan zijn geŽchode zang, jazzy elektrische en zoetige akoestische gitaren, melodieuze harmonieŽn en ĎOoh, babyí teksten. De band rockt op I Wanna Go To The Sun, maar Baby, I Love Your Way veroorzaakte pas echt hysterie. Samen met het talkbox overladen nummer Do You Feel Like We Do laten ze het positieve in Framptons sound horen. Het album leverde hem een uitnodiging van Gerald Ford op naar het Witte Huis te komen.

Auteur: Tim Jones

1001 Albums, die je gehoord moet hebbenBron: 1001 Albums die je gehoord moet hebben!

Deeplink: http://www.librero.nl/cultuur/1001-albums/978-90-8998-285-8/2046

ISBN:978-90-8998-285-8

Uitgever: Librero b.v. (Nederlandstalige editie); website: www.librero.nl

Over de Auteur:

Tim Jones werkt sinds 1998 voor Record Collector. Hij heeft liner notes geschreven voor onder andere Universal en Warner Bros, en heeft diverse boeken gepubliceerd over uiteenlopende onderwerpen waaronder de SAS.

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 3 mei 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex