Paul Messinger - Love will find you, 9 degrees of relationship  (Waardering Muziekwereld) 8

Paul Messinger - Love will find you, 9 degrees of releationship

Paul Messinger is een uit New York afkomstige dichter en singer-songwriter, die geruime tijd geleden naar Chapel Hill in North Carolina verhuisde om er van het creëren en live brengen van muziek zijn beroep te maken. Hij is een gekende bespeler van het ‘diatonic’ mondharmonica, een instrument dat een heel ander geluid weergeeft dan de gechromeerde mondharmonica. Bekende artiesten die de voornamelijk in de blues-, folk- en rockmuziek gehanteerde mondharmonica ook bespelen zijn onder andere Neil Young, Bob Dylan, Huey Lewis en Charlie Musselwhite. Dat instrument is dan ook veelvuldig te horen in de nummers op de platen van Paul Messinger, zoals op zijn vorige album America 2.0 uit 2017.

Zo ook nu op zijn meest recente release Love Will Find You: 9 Degrees Of Relationship. In de negen pop- en rocktracks op dit album vertelt hij verhalen over de gewone mensen in de wereld rondom ons, met teksten die gebaseerd zijn op allerlei gevoelens en emoties die opduiken in relaties tussen twee personen.

Zo zingt hij over vertrouwen in een duet met PJ Trasmil in het nummer Just A Man waarmee deze plaat begint. Keepin’ Up Th’ G gaat over de betovering die in een liefdesrelatie opduikt, terwijl Matters Of The Heart over volharding en doorzettingsvermogen handelt. Het geloof in de liefde vormt de basis van de songtekst in het nummer Love Will Find You en de soms opduikende gevoelens van spijt wordt bezongen in de song Womble’s Farm. In DooWatchaDoo zingt Paul Messinger over de moed en de dapperheid die nodig is om niet naar de wapens te grijpen, maar een hand te reiken om een conflict of meningsverschil op te lossen. Betrayal betekent in het Nederlands ‘verraad’ en dat is dan ook het thema van dit fenomeen dat jammer genoeg ook weleens in relaties opduikt. Het liedje One Day At A Time gaat dan weer over het nodige geduld dat moet worden opgebracht in een relatie tussen twee mensen; geduld dat uiteindelijk toch weer tot een gevoel van algemene tevredenheid zal leiden, wat daarmee ook de titel Satisfaction van het album-afsluitende nummer verklaart.

Al deze liedjes op Love Will Find You: 9 Degrees Of Relationship werden door Paul Messinger zelf geschreven, terwijl hij voor het componeren van de muziek de hulp kreeg van Jason Merritt, die ook meespeelt op gitaren en keyboards op alle tracks en samen met Paul Messinger tekende voor het producerswerk bij dit album. Hij draagt deze zeer leuk klinkende plaat over alle aspecten van een relatie op aan zijn lieve echtgenote Sandra-Jean, de liefde die hem gevonden heeft. Mooi toch!

(valsam)

Bron: www.rootstome.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2018/JUNI1/CD54.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 9 september 2018

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex