Pat Kearns - Down in the wash (Waardering Muziekwereld)

Pat Kearns - Down in the wash

Naast singer-songwriter is Pat Kearns ook nog eens producer, technicus, gitarist en zanger en misschien wel het best bekend van zijn medewerking aan de band uit Portland "Blue Skies For Black Hearts". Daarnaast werkte hij als producer voor vele namen waaronder onder meer "The Exploding Hearts" en "Pat MacDonald".

Kearns begon in 1995 te werken als een opnametechnicus na een periode als DJ bij KCMU in Seattle. Hij opende zijn eerste studio, Studio 13, in 1997. In 2002 produceerde en nam hij The Exploding Hearts Guitar Romantic op, die een opleving van de jaren 70 pop-punk aankondigde. Kort na de release van Guitar Romantic, werden de leden van de band Adam Cox, Matt Fitzgerald, en Jeremy Gage gedood bij een auto-ongeluk, waarna de band ophield te bestaan. Het album bleef verkopen en Kearns opende PermaPress Studio in 2007. In samenwerking met zijn productiewerk is Kearns ook een songwriter, muzikant en opnamekunstenaar. Sinds 2000 is hij songwriter, leadvocalist en gitarist van "Blue Skies For Black Hearts", een power-pop band die hij vormde als een studio opname-uitgang voor zijn composities. Blue Skies heeft een wisselende cast van muzikanten gehad waarbij Kearns het enige lid was dat op alle opnames te horen was. De band heeft tot nu toe zes studioalbums opgenomen.

Down In The Wash is zijn nieuw soloalbum en werd opgenomen in zijn eigen geÔmproviseerde studio in de "Mojave Desert" nabij Joshua Tree in de "Golden State". Een plaats waar hij samen met zijn vrouw Susan Kearns heentrok nadat ze hun hele hebben en houden hadden verkocht. Op het album vinden we 11 nummers terug waarvan enkel de Rolling Stones cover No Expectations niet van Pat's hand is. Samen met vrouwtje Susan werkten ook Bobby Furgo, Joe Garcia, Luke Dawson en Tim Chinnock mee aan de opnamen.

Opener van het album is het akoestisch opgenomen With A Little Tim,e een nummer dat zich situeert in de alt-americana stijl. Nummers als Low Wind Howling (Lazy Country Melody) en het in harmonie gezongen Long Goodbyes voelen zeer relaxed aan en daar zal de omgeving wel veel mee te maken hebben. Mojava Moonlight is dan weer een Americana pareltje te noemen en geeft een duidelijk beeld hoe het leven daar is midden in de Mojava woestijn. Afsluiter van Down In The Wash is het melancholieke I Wanna Know How You Feel en hebben Pat en Susan er ons zo van overtuigd dat het leven ook mooi kan zijn.

Bron: www.rootsville.eu

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 juli 2019

Listen tracks

Website

 

Terug naar Hoofdindex