Ola Kvernberg - Steamdome (Waardering Muziekwereld) 5

Ola Kvernberg - Steamdome

Ola Kvernberg is een Noorse jazzmuzikant, die bekend staat om zijn virtuositeit op de viool. Hij studeerde klassieke viool en op jeugdige leeftijd wist hij al verschillende prijzen te winnen. In eerste instantie speelde hij folkmuziek, maar op zijn 16de begon Ola met het spelen van jazz waarna hij in 2000 spontaan begon samen te werken met 'Hot Club De Norvège' op het 'Django' festival te Oslo. Met zijn 'Ola Kvernberg Trio' bracht hij in 2002 het album Cats And Houg uit. In 2014 bracht hij zijn soloalbum The Mechanical Fair uit en kreeg daarvoor louter positieve kritieken.

Nu drie jaar later komt hij met zijn nieuwste creatie Steamdome op de markt. Een album waarop 'percussie' centraal staat. Vol enthousiasme laat hij ieder nummer op dit album openbloeien alsof het stuk voor stuk een filmklassieker betreft. De dominantie van ritmische patronen en doordringende beats maken het voor de luisteraar een bijna levendige ervaring.

Voor de opnamen van Steamdome kwamen niet minder dan drie drummers aan bod naast Kvernberg zelf als violist en multi-instrumentalist, een bassist, een gitarist en een keyboardspeler.

 

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: read:http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/ole%20kvernberg.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 6 februari 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex