Nico Rivers & The Black Grass - Tiny death  (Waardering Muziekwereld) 7

Nico Rivers & the Black Grass - Tiny death

Nico Rivers is een singer-songwriter, afkomstig uit Boston MA. en bracht tot dusver twee EP's op de markt, To The Bone (2012) en Say Hello! (2014). Met Tiny Death krijgen we dan zijn eerste full cd met medewerking van 'The Black Grass'. Al op de EP's was de veelzijdigheid van de muzikant duidelijk hoorbaar en al speelde hij eerst sax, toch schakelde Nico later over op gitaarn mede doordat hij geÔnspireerd werd door hardrock. Later evolueerde zijn muziek richting singer-songwriter.

Met een volgende evolutie in zijn muziek komen we nu uit bij de Americana van Nico Rivers & The Black Grass. Alle nummers werden geschreven door Nico Rivers en getuigen van een zekere variatie in zijn streven. De enige constante van het universum is verandering. Alles wat was en wat is, zal op een dag iets anders zijn, aldus Nico en zo gaat het in Tiny Death ook over dit thema.

Met opener Tidal Wave herkennen we dadelijk zijn typische klankkleur. Met Devilís Boootsi gaan we in een andere richting. Een nummer met delicate ondertoon en het geluid van de keyboards. Verder verandert het album richting rock met daarin een vleugje country verweven. Het ganse album is zowat een rollercoaster van stijlen, zodat we nu niet kunnen stellen dat het rock, folk of country betreft.

 

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: read:http://www.rootsville.eu/2018%20album%20reports/reports/nico%20rivers%20and%20the%20black%20grass.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 juli 2018

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex