Nicky Egan - The 45 Homestead Project   (Waardering Muziekwereld)  8-

Nicky Egan - The 45 Homestead Project

Op haar eigen webstek noemt aanstormend roots’n’soul-talent Nicky Egan onder meer Candi Staton, Janis Joplin, Sarah Vaughan, Etta James, Otis Redding, Norah Jones, Bonnie Raitt, Joni Mitchell, Aretha Franklin, James Brown en Dan Auerbach als grote inspiratiebronnen. Maar er is er, als je ‘t ons vraagt, toch eentje, die ze lijkt te – Willen? – vergeten… En dat is wijlen Amy Winehouse. Haar stem en haar manier van zingen herinneren immers meer dan zomaar een klein beetje aan die van het veel te vroeg overleden supertalent. En net als die Winehouse wist ook Egan ons dus zonder pardon te vloeren.

De zeven nummers van haar tweede album “The 45 Homestead Project” zijn van die aard, dat je er als luisteraar vrijwel ogenblikkelijk aan verslingerd geraakt. Dingen als het tegelijk aan Winehouse en de legendarische Temptations in hun hoogdagen herinnerende “Made A Fool Of Me”, het als een zacht zomerbriesje voorbijwaaiende “I Tried”, het zwoele “Left Unsaid”, het met een warmbloedige toetsenbijdrage omzoomde en wellicht mede daardoor buitengewoon radiovriendelijk overkomende “Rules Within” en het van opzet wel iets van enkele van Marvin Gaye’s vele meesterwerken hebbende “Train Trials” nestelen zich meteen knus tussen je oren.

Best wel vreemd eigenlijk, dat er tot op heden nog geen van de grotere platenmaatschappijen op Egans wagentje gesprongen is. Dit bulkt naar onze bescheiden mening in al z’n authenticiteit immers toch van de commerciële potentie!

Een echte ontdekking!

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 juni 2014

Listen tracks

Video

Website

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats