Mudfish - Mudfish  (Waardering Muziekwereld) 7

Mudfish - Mudfish

Joakim Lövgren (leadzanger, mondharmonica), Åke Strömberg (gitaar), Mats Svedberg (gitaar), Christer Rudmyr (gitaar), Anders Nilsson (keyboards), Johan Novenius (basgitaar) en Ulf Svedberg (drums) vormen samen een Zweedse folkrockformatie uit Borås die ze de naam ‘Mudfish’ gaven. Na de oprichting van de band in 2013 werden er al wel een paar keer wijzigingen in de bezetting doorgevoerd, maar Lövgren en Strömberg vormden al die tijd de constante in de groep.

Ze hebben in de voorbije jaren al een paar songs bijgedragen aan de verzamelalbums die door de Zweedse distributeur ‘Hemifran’ werden uitgebracht, maar nu was het moment gekomen om een eigen full-cd op de markt los te laten, want er lagen al een tijdje heel wat songs op het schap die rijp waren om opgenomen te worden voor deze eerste volwaardige plaat.

Over de albumtitel werd blijkbaar niet te lang nagedacht want het is gewoon “Mudfish” geworden. Daar staan negen nummers op, waaronder de twee singles “Propeller Man” en de op de video te horen rockballad “Tug Of The Undertow”, songs die beiden eerder dit jaar respectievelijk in februari en in mei werden uitgebracht. Alle liedjes op deze plaat werden geschreven door Joakim Lövgren en Åke Strömberg.

Geopend wordt er met een vrolijke alt.rocksong die “Lucky Me” heet en waarop al meteen gezellig gefloten wordt. Het met een bluesy mondharmonica begeleide “Hallelujah, I’m Falling” rockt daarna gewoon verder. Ook het op een stevige beat gebrachte “I’m Okay” straalt plezier uit, maar dan vinden we de daaropvolgende nummers “What You Say” en “30 Minutes” een beetje te weinig vlees op het bot hebben.

Gelukkig wordt dat nadien snel goedgemaakt door de songs “Kiss Of Promise” en de eerder vermelde single “Propeller Man”. De enige echte ballad “Winter’s Come To Life” staat helemaal aan het einde op dit album en bevestigt dat ‘Mudfish’ een groep is die zeker nog wat jaartjes zal blijven meedraaien in de Scandinavische muziekscène.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2019/OKT1/CD77.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 24 november 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex