Mojo Monkeys - Swerve on (Waardering Muziekwereld) 8

Mojo Monkeys - Swerve on

De leden van dit trio hebben een meer dan behoorlijke staat van dienst als sessielui in de studioís van LA en op de podia. De lijst van projecten van artiesten waar ze de afgelopen decennia in figureerden is ronduit indrukwekkend. David Raven hanteert sinds beginjaren tachtig de drumsticks bij ruim tweeduizend sessies, op gezette tijden ontmoet hij bassist Taraf Prodaniuk, actief bij onder meer Merle Haggard, Dwight Yoakam en recent bij Richard Thompson. De gitaarescapades van Billy Watts vinden we terug bij John Trudell, Teresa James.

Twintig jaar geleden kruisen hun wegen al en als begeleiders van Hubert Tubbs, de zanger van Tower Of Power, ontdekken ze gezamenlijke muzikale interesse en een bijzondere cohesie. Als het trio ondanks hun drukke tour- en studioschema toch even de tijd vinden om samen te musiceren doen ze dat als Mojo Monkeys.

Op de derde langspeler Swerve On wordt de muzikale interactie uitgewerkt in gevarieerde improvisaties. Tuscaloosa Maybe en het op sprankelende pianospel van Phil Parlapiano trappelende Two Shots leunt onmiskenbaar op de Western Swing traditie, de pedalsteel van Marty Rifkin ondersteunt de wat lijzige zang van Raven. Die wordt in Swerve On geflankeerd door sfeervolle vocale backing van zijn kompanen en meteen verzeilen we in een weemoedige countrysfeer.

About To Get Gone en All The Wrong Things componeerde Raven samen met Gregg Sutton die ritmische riffs toevoegt. Een identieke rudimentaire ritmiek huist ook in het met onderkoeld parlando gedebiteerde Argyle & Selma en die andere swamprocker If I Were Gone. Het broeierige Beat Bus Driver en Song For Muse herinnert aan de funky stuff van Little Feat en bij Allen Toussaints Ride Your Pony en de Tex Mex van Little Javeline rolt het speelplezier er moeiteloos uit. Een voortreffelijk, naar de podia lonkend, visitekaartje.

Auteur: Cis van Looy

Bron: www.writteninmusic.com

Direct link: http://www.writteninmusic.com/roots/mojo-monkeys-swerve-on/

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 december 2017

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex