Mitski - Be the cowboy  (Waardering Muziekwereld) 8

Mitski - Be the cowboy

Met Puberty 2 leverde Mitski twee jaar geleden haar meest volwassen plaat af. Met Be The Cowboy, haar vijfde album, toont de Japans-Amerikaanse dat er nog altijd rek op zit; en dat met veertien songs in tweeŽndertig minuten.

Het is geen lange rit, deze Be The Cowboy, maar dat is een ritje op een mechanische stier ook niet en toch kan je daar ook blauwe plekken, pijnlijke billen en een gekrenkte waardigheid bij oplopen. Dat is met deze plaat niet anders, die net als voornoemde kermisattractie de meest onverwachte sprongen maakt.

Dat Mitski songs kan schrijven met een klassieke opbouw moet ze al lang niet meer bewijzen en dus laat ze dat achterwege op deze veertien songs, die variŽren van een minuut vierenveertig tot net geen vier minuten. Echt coherent voelt deze plaat dan ook niet aan, maar laat dat je vooral niet tegenhouden.

Dat Be The Cowboy in verschillende studioís en in stukjes en beetjes werd opgenomen tijdens de lange tournee voor Puberty 2, kwam de consistentie niet ten goede. Enige constanten waren Mitski zelf, haar vertrouwde producer Patrick Hyland en een personage: een theatrale zangeres, die zingt in een pikdonkere zaal over haar verlangens en haar voorbije liefdes met een volgspot op haar gericht en de discobal boven het podium.

 

Auteur: Marc Alenus

Bron: www.damusic.be

Deeplink: https://damusic.be/cd/mitski-be-the-cowboy-6740.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 20 september 2018

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex