Miss Tess - Baby, we all know   (Waardering Muziekwereld) 8

Miss Tess - Baby, we all know

Al na ťťn enkel nummer, het machtig swingende Ride That Train, weet je dat je met Baby, We All Know, de nieuwe worp van Miss Tess, weer gebeiteld zit voor ruim eenenveertig minuten roots vertier van het betere soort. En op die opvolger van Sweet Talk uit 2012 en The Love I Have For You van zowat een jaar later blijkt de Amerikaanse vervolgens bovendien lekker breed te gaan. Met als motto genregrenzen zijn er om overschreden te worden hopt ze voortdurend lustig rond.

Van de sensuele moody roots rock van Little Lola of het aardig nadrukkelijk in 50ís R&B-wateren rondhangende Itís So Easy To Tell over de recht-toe-recht-aan rockende bluesvariant van I Canít Help Myself of het zomers jazzy aandoende Do You Want My Love tot het catchy voorbijrockende Shotgun Wedding, van een maar moeilijk te categoriseren kuitenbijter als Take You, Break You, Shake You of een soulvol tranentrekkertje als Donít Blame Me over country pur genre Moonshiner en het daar Americana-gewijs zo ongeveer perfect bij aansluitende Going Downtown tot het afsluitende lieflijke rootswalsje Lie To Me, hier gingen ze er alvast zonder uitzondering in als zoete koek.

En een dikke pluim gaat daarbij wat ons betreft ook richting The Talkbacks. Zonder de buitengewoon vakbekwame begeleiding van haar ondertussen goed gerodeerde orkestje zou Miss Tess dit klusje ongetwijfeld niet op dezelfde geweldige manier hebben kunnen klaren. Eigenlijk hoorde de naam ervan gewoon mee op het artwork van deze kingsize dosis krachtvoer voor roots omnivoren.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 9 februari 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex