Mike Teardrop Trio - Hangin' around (Waardering Muziekwereld) 8

Mike Teardrop Trio - Hangin' around

Eén enkele videoclip op YouTube, meer was er niet nodig om ons te overtuigen van het enorme potentieel van dit Zweedse drietal. Met hun werkelijk wervelende vertolking van Conway Twitty’s Don’t Go Too Far bliezen Mike Teardrop (zang en bas), Rasmus Andersson (gitaar en harmony vocals) en Henrik Ulander (drums) ons meteen compleet van de sokken. Dat smaakte volop naar meer. Veel meer zelfs! En dat krijgen we nu ook op hun debuutplaat Hangin’ Around.

Op die plaat verkennen de drie met verve het grensgebied tussen rockabilly en country. De ene keer ligt daarbij de nadruk al wat meer op het ene, de andere keer wat meer op het andere, maar echt ver is het element country nooit ver uit de buurt. En dat is maar goed zo ook. Het maakt van Hangin’ Around één lang luisterplezier, een echt feest van een plaat. Met naast de al genoemde Twitty-cover verder onder meer ook nog een heerlijk zwierige lezing van de Rodney Crowell-hit She’s Crazy For Leaving, een ergens heel dicht in het zog van wijlen The King strandende uitvoering van Glenn Honeycutt’s trage I’ll Wait Forever, een pittige vertolking van Time Of My Life van de Kingcats en een al even overtuigende, zomerse wandeling door Pat Capocci’s Work My Magic. Dat laatste bij wijze van grote uitzondering overigens met lead vocals van gitarist Andersson.

Veertien nummers lang onvervalste retro fun van de bovenste plank. Een echte aanrader voor al wie hield van wat acts als BR5-49 en Big Sandy & His Fly-Rite Boys en aanverwanten ooit nog met enige regelmaat uit de mouw schudden.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 13 augustus 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex