Michelle Malone - Slings & arrows (Waardering Muziekwereld) 8

Michelle Malone - Slings & arrows

Singer-songwriter Michelle Malone is geen onbekende meer. Haar carriŤre startte 30 jaar geleden toen ze 12 jaar was. Ze zingt, speelt gitaar, mandoline, saxofoon, drums en schrijft al haar materiaal zelf. Malone won een container vol onderscheidingen en heeft sinds een jaar of drie haar eigen platenmaatschappij, SBS Records. Ze werkte al samen met ontelbare bekendheden, zoals Gregg Allman, Charlie Musselwhite, Johnny Winter, James Taylor, Jackson Browne, Joan Osborne en vele anderen.
Haar muziek heeft wel wat weg van de rockende Melissa Etheridge, maar dan zonder het rauwe randje. Michelleís stem is daarvoor veel te fluweel. De songs, die Michelle schrijft, zijn sterk en variŽren van (country)boogies, via singer-songwriter materiaal tot slappe soul. Zoals de enige cover op dit album, de Otis Redding-klassieker Iíve Been Loving You Too Long dat hier een kleffe duet-versie met Shawn Mullins wordt. Dat is zoín nummer waar je beter vanaf blijft als blonde zangeres.
De rest van de songs wentelen zich in de rock en poprock, maar zijn net niet catchy genoeg om klassiekers te worden. Maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Dit is een sterk album voor wie houdt van afgeborstelde rock.

Auteur: Peter Jacobs

Bron: www.keysandchords.com

Deeplink: read:http://www.keysandchords.com/album-review-blog/michelle-malone-slings-arrows

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 20 mei 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex