Michael Tomlinson - House of sky  (Waardering Muziekwereld) 7

Michael Tomlinson - House of sky

Deze uit Seattle komende Michael Tomlinson heeft met 'House Of Sky' wederom een knap staaltje van zijn kunnen afgeleverd. Liefst 16 nummers kan je beluisteren op deze plaat, waarbij hij naast Jay Kenney hulp kreeg van een hele lijst muzikanten. Michael werd geboren in Texas, maar leeft al sinds 1983 in de staat Washington.

Zijn lyrische Americana composities hebben soms wel een folk-poppy tintje maar teksten komen zo uit zijn hart. Zo schreef hij 'Wyoming Wind' voor zijn vriend Randall Hall, een Dj op een radio station in Wyoming. 'Seeds Of Love' draagt hij dan weer op aan Jimmy Carter.

Dit album is tot stand gekomen door 600 mensen via een 'crowd funding' en uiteraard kan hij deze niet allemaal de credtits geven die ze hiervoor verdienen. Samen met Jay Kenney werkte hij liefst 18 maanden aan het schrijven en de opnamen van deze 'Hous of Sky'. Het was David Lannes die tijdens de campagne aan hem vroeg een nummer te schrijven voor zijn lieftallige vrouw en kleinzoon waar 'Prairie Dog Moon' dan het resultaat van werd.

Deze 'House of Sky' neemt je mee op een wonderlijke trip en kluistert je 16 nummers lang aan je speakers zonder ook maar één moment van verveling te kennen.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2016/reports/michael%20tomlinson.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 10 november 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex