Melissa Ruth - Meteor  (Waardering Muziekwereld) 8

Melissa Ruth - Meteor

Hoewel de naam van Melissa Ruth bij de meesten onder ons wellicht totaal onbekend zal zijn is dat toch een zeer actieve dame in de hedendaagse muziekwereld. Ze brengt sinds meerdere jaren soloplaten uit als ‘Melissa Ruth & The Likely Stories’ waaronder “Ain’t No Whiskey” uit 2011, “Melissa Ruth & The Likely Stories” uit 2013 en “Riding Mercury” uit 2014. Daarnaast maakt ze ook deel uit van de formatie ‘Slow Ponies’ waarvan voornamelijk vrouwen van boven de 70 jaar deel uitmaken. Samen met haar gitaar spelende echtgenoot Johnny Leal vormt ze bovendien ook nog het folkrockduo ‘Midnight Darlins’. Tenslotte geeft ze ook nog muziekles aan een school in haar thuishaven Douglas County, Oregon. Een zeer bezige muzikale bij, dus.

Want Melissa Ruth heeft dit jaar ook nog eens een splinternieuw soloalbum klaargestoomd dat “Meteor” heet en waarop ze elf eigen folkrockcomposities brengt die in de studio werden ingespeeld door haarzelf op akoestische gitaar, haar echtgenoot Johnny Leal op elektrische gitaren, Rick DeVol op basgitaar en Simon Lucas op drums. Deze drie mannen hadden vroeger tot 2006 ook al samen gespeeld in de Californische bluesgroep ‘Big Earl & The Cryin’ Shame’ en ze waren dus al meteen weer helemaal mee om Melissa Ruth op haar nieuwe plaat te begeleiden.

De songs op “Meteor” zwerven constant tussen country, folk, blues, soul, rock en rock’n’roll, hetgeen een zeer gevarieerde mix aan muziekstijlen oplevert en het nieuwe album van begin tot einde boeiend en interessant maakt. Qua stemgeluid doet Melissa Ruth ons denken aan Chrissie Hynde, de zangeres van ‘The Pretenders’. De inspiratie voor de verhalende en poëtische songteksten vindt Melissa Ruth in haar landelijke woonomgeving op een boerderij vol dieren (allerlei vee en kippen) en ook in de onvoorwaardelijke liefde die ze er van haar man mag ervaren.

Graag tot slot nog enkele songtitels van nummers die ons het meest konden bekoren: het op een leuke beat drijvende “Long Haul Heartbreak”, de albumtiteltrack en rockballad “Meteor”, de fragiel gezongen countrywalsjes “Goodbye Again” en het bitterzoete en emotievolle “The Knot”. Daarnaast houden we ook van het op iets van Lucinda Williams lijkende bluesnummer “Sugar Pill” en van de prachtige slotsong “You Are Not Alone” (zie video), een simpel liefdesliedje dat voor iedereen de boodschap inhoudt dat ze er nooit echt helemaal alleen voor staan in het leven en dat ze altijd bij iemand terecht kunnen voor hulp en medeleven.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2019/AUG1/CD49.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 17 november 2019

Listen tracks

Video

Website

 

 

 

 

Terug naar Hoofdindex