Melanie Dekker - Distant star   (Waardering Muziekwereld)  7½

Melanie Dekker - Distant star

Misschien ken je haar niet, maar dat is niet erg gezien het voor mij ook een eerste kennismaking was. Maar als je ze ziet dan wil je ze maar al te graag leren kennen.
Melanie is een mooie blonde singer-songwriter uit Calgary, Canada. Dat weet je dan ook weer. Wat je nog meer mag weten is dat ze een bevallige stem heeft, dat ze leuke songs weet te schrijven en dat ze ook nog een knap stukje kan zingen. Wie in 2009 een concert van haar bijwoonde hier in ons landje zal al mijn beweringen kunnen staven. Enkele namen waarmee ze ooit optrok zijn o.m. Ivan Neville and the Neville Allstars Band, Terry Jacks, Diana Krall, Jan Akkerman, Bob Newhart, Faith Hill en zelfs met Bryan Adams deelde ze ooit het podium. Dus referenties alom.
Elf nummers en vreemd genoeg is er geen enkel nummer te bespeuren dat ook maar ergens op je zenuwen inwerkt van verveling. ‘Distant Star’ is de perfecte opener, een nummer waarin je meteen wordt geconfronteerd met haar knappe vocalen. Een beetje meer uptempo is ‘Worry Gets You Nowhere’ en gelijk heeft ze over de ganse lijn. Als luisteraar hoef je je echt geen zorgen te maken over wat de rest van de cd te bieden heeft. ‘Powerful’ is inderdaad een krachtig nummer dat op een leuke drumbeat zwabbert en met ‘Give My Heart A Home’ wordt weer wat gas teruggenomen maar dat neemt niet weg dat het nummer niet aan je criteria zal voldoen. Nog meer pareltjes die je gehoor strelen vinden we in ‘Nothing But Time’, het met een akoestische gitaarriff beginnende ‘Boomerang’ en de ballade ‘At The Junkyard’.
Elf songs die we best als leuke, aangename popsongs kunnen omschrijven. Toch wist Melanie voor de nodige variatie te zorgen zodat het niet een waslijst van vervelende, banale huppeldepupjes is geworden. Neen, ieder liedje heeft zijn eigen verhaal te vertellen en Melanie doet dat op haar eigen manier. Een cd die ik zeker aanprijs en niet omdat het een schone madam is maar buiten haar fysieke schoonheid mogen we gerust stellen dat haar songs dat ook zijn. Zeker een cd die nog dikwijls in mijn lader zal belanden.

Auteur: Alfons Maes

Bron: http://www.keysandchords.com/6/post/2014/04/melanie-dekker-distant-star.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 27 mei 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats