Melanie Dekker - Secret spot (Waardering Muziekwereld) 8

Melanie Dekker - Secret spot

Secret Spot is het vijfde album van de Canadese zangeres en songschrijfster Melanie Dekker. Het laatste exemplaar dat in 2015 de redactietafel passeerde was het album Lekker Eh (Live In Europe), een verzamelplaat met haar bekendste liedjes die ze in een live versie tijdens vier concerten in Europa heeft opgenomen. De bijna 47-jarige roots- en popzangeres heeft via haar ouders Nederlands bloed door de aderen stromen, maar ze woont al haar hele leven in Deep Cove nabij Vancouver, Brits Columbia.  

Nu stuurde ze ons dus haar allernieuwste plaat toe, getiteld Secret Spot, echter zonder te verduidelijken welk plekje ze daar nu juist mee bedoelt. Op deze cd staan negen eigen composities van Melanie Dekker en de titeltrack Secret Spot die door producer en muzikant Allan Rodger uit Vancouver werd geschreven en door hem ook van zowat alle instrumentatie werd voorzien. De soms naar country, folk en rock neigende sound van Melanie Dekker wordt af en toe vergeleken met die van andere vrouwelijke singer-songwriters zoals Jewel, Heather Nova of Sheryl Crow. Na zovele jaren actief te zijn als zangeres mogen we natuurlijk geen drastische stijlverandering meer verwachten van Melanie Dekker en derhalve liggen de liedjes op Secret Spot dan ook behoorlijk in de lijn der verwachtingen. Haar songschrijverscapaciteiten laat ze in zowat elke song duidelijk horen en dat levert dan ook vlot in het gehoor liggende liedjes op zoals openingstrack Memories Of You, het rockende Front Row en Ginned Up. Maar ook de meer intimistische ballads More Human, Try Me (The Basket Song), Always Gonna Be, When Itís Over en vooral het prachtige eerbetoon aan haar vader in Te Amo Mucho zullen er bij u ongetwijfeld eveneens in gaan als zoete broodjes.

Kwaliteit en vakmanschap zijn twee begrippen die bij zowat elke plaat van Melanie Dekker zonder problemen gehanteerd kunnen worden, ook nu weer voor dit nieuwe album Secret Spot.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 29 april 2018

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex