Max Gomez - Rule the world  (Waardering Muziekwereld)

Max Gomez - Rule the world

In de States is dit juweel al een behoorlijk poosje uit. Zo’n anderhalf jaar al bij benadering. En vraag me nu niet, waarom het zo lang heeft geduurd om het ook hier op de markt te brengen, want daarop moet ik je het antwoord compleet verschuldigd blijven. Meer zelfs nog, je zou hier alleen maar op het nodige onbegrip met betrekking tot die lange periode in de wachtkamer stuiten. Was echt nergens goed voor… En het zou me ook volstrekt niet verbazen, mocht Max Gomez ondertussen z’n volgende plaat alweer klaar hebben. Zo gaat dat dan immers…

Een beauty als deze ontzeg je een geïnteresseerd publiek wat mij betreft trouwens sowieso niet zó lang. (Wedden, dat veel van de lezers van deze webstek hem ondertussen al kochten via importkanalen? Ik zou het alleszins begrijpen…) “Rule The World” is immers wat je noemt een echt droomdebuut. De vanuit Taos, New Mexico de wereld voor het eerst vragend in de ogen kijkende Max Gomez doet het daarop uitsluitend met eigen nummers. Eén daarvan schreef hij samen met z’n alom gerespecteerde collega Shawn Mullins (het schoorvoetend rockende “Love Will Find A Way”), één met z’n producer Jeff Trott (het na een wat tragere intro echt helemaal openbloeiende rootspoppareltje “Run From You”) en één met enkele van z’n muzikanten (de pianoballade “Black And White”). De overige zeven zijn solocreaties.

Het merendeel van Gomez’ liedjes laat zich vangen onder de noemers country, folk en rootspop. En dat met een onmiskenbare voorliefde voor ballads en andere wat rustigere liedjesvormen dan nog. Met uitzondering misschien van het een aardig eindje richting de blues overhellende “Ball And Chain”. Dat zou je met enig gevoel voor overdrijving de vreemde eend in de bijt hier kunnen noemen.

Gaan we in de komende jaren ongetwijfeld nog heel veel van horen, van deze knaap met z’n wat weemoedig aandoende stem!

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 7 september 2014

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats