Matt Jacobs Band - Made of stone   (Waardering Muziekwereld) 7

Matt Jacobs Band - Made of stone

Hoewel de release van het debuutalbum Made Of Stone van de uit Utrecht afkomstige Matt Jacobs Band al op 30 oktober j.l. plaatsvond en op deze muzieksite daaraan voorafgaand reeds de nodige aandacht werd geschonken, leek het mij de moeite waard het album nog eens een aantal keren kritisch te beluisteren ten behoeve van deze recensie.

De Matt Jacobs Band is inmiddels een gevestigde naam in de Nederlandse bluesscene. De band speelde door de jaren heen met name covers, zoals onder andere van ZZ Top en Stevie Ray Vaughan, maar met deze uit zeven tracks bestaande cd drukken ze met zes eigen tracks duidelijk hun stempel. De enige cover is Just Got Paid van ZZ Top. De muziekstijl balanceert tussen bluesrock en heavy rock, waarbij de kwaliteit van de vocalen van bassist Dirk Pauwels helaas achterblijft bij de hoogwaardige gitaarrifs van Matt. Prijsnummer is voor mij het gevoelige instrumentale Karen, waarin Jacobís vingervlugge 6-snarig gitaarspel een hoofdrol vervult, alsmede het eveneens instrumentale Outro (The Lick).

Resumerend: instrumentaal een prima album, niets op aan te merken in feite, maar vocaal valt er voor de band nog wel het een en ander te verbeteren voordat de eredivisie van de vaderlandse bluesscene in zicht komt. Niettemin een aanrader voor gitaarliefhebbers.

Auteur: Fred Pach

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 1 december 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex