Mary Jo Curry - Mary Jo Curry   (Waardering Muziekwereld) 8

Mary Jo Curry - Mary Jo Curry

Blueszangeres Mary Jo Curry is afkomstig uit Central Illinois. Na haar theater- en zangopleiding wilde ze zangeres worden. Mary Jo zingt eerst in een populaire rockcover band, tot ze opgepikt wordt door een theater talentenscout. Ze werkt enkele jaren als zangeres met toerende theatergezelschappen en wordt daarna zangeres in een lokale bluesband. Op het podium staat Curry ondertussen al vijf jaar naast haar man, gitarist en songwriter Michael Rapier.

Met een titelloos album debuteerde Mary Jo recent. Vier van de negen songs op het album schreef ze samen met haar man. James Armstrong, de producer van het album, is naast Rapier ook de tweede gitarist op het album. De overige muzikanten zijn bassist Darryl Wright, drummer Andrew Blaze Thomas, keyboardspeler Brett Donovan, enkele blazers (Dick Garretson: trompet, Mike Gillette: sax & Larry Nichaus: trombone) en backing zangeres L.A. Davison.

Met een eigen nummer Ooooo Weeee opent Mary Jo haar album. Het is een repeterende shuffle, die ingeleid wordt door een lange gitaarintro. Hierin zingt Mary Jo dat ze zich bevrijd voelt, nu ze weer alleen is. Dick Garretson doet hier een aardige trompetsolo. In Rapier’s Husband #2  gaat Mary Jo al direct op zoek naar een tweede man. Hierna volgen Junior Wells’ Little By Little (met Brett Donovan achter de piano) en een Tom Hambridge/Richard Fleming’s cover Wrapped Around My Heart, een nummer dat ook op James Cotton’s album Cotton Mouth Man staat. Het is een rustige ballad, waarin Mary Jo haar knappe stem nog eens etaleert. Steppin” van filmmaker en gitarist Byl Carruthers en Koko Taylor’s Voodoo Man zijn twee nummers, die elkaar qua sfeer goed aanvullen. Dennis Walker’s When A Woman Had Enoug  is de laatste cover. Mary Jo’s Homewrecker is een walking blues over overspel, dat het onderwerp van gesprek is tussen twee vrouwen, gevolgd door de korte afsluiter Smellin, die voor de afwisseling ook over overspel gaat…  

Mary Jo Cury overtuigt met haar debuut vooral door haar zang. Met wat meer afwisseling in de onderwerpen van haar songwriting, komt deze blues madam er beslist.

Auteur: Eric Schuurmans

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: http://www.rootstime.be/index.html?http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2016/OKT1/CD6.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 14 februari 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex