Martha L Healy - Keep the flame alight  (Waardering Muziekwereld)

Martha L Healy - Keep the flame alight

Voor de opname van haar tweede album Keep The Flame Alight trok de uit de Schotse stad Glasgow afkomstige zangeres en songschrijfster Martha L Healy naar de ‘Rob The Cat Studios’ in Nashville, Tennessee, waar ze onder het toeziend oog van producer en legendarische bluegrass-fiddler David Spicher een dijk van een nieuwe plaat heeft opgenomen. De muziekstijl waarin Martha L Healy zich altijd wonderwel heeft thuis gevoeld is country en Americana. Haar eigen idolen waar ze naar opkeek waren onder anderen Patsy Cline, Bonnie Raitt, Tom Petty, Roy Orbison, Hank Williams en Waylon Jennings. De liedjes die op Keep The Flame Alight staan werden dan ook in eenzelfde stijl opgenomen. Dit nieuwe album volgt vier jaar na haar debuutplaat Better Days uit 2014 dat ook al met producer David Spicher in Nashville tot stand was gekomen.

In enkele nummers op Keep The Flame Alight kunnen we nog duidelijk de Keltische invloeden terug horen die ze in haar jeugd in Schotland kreeg ingelepeld. Dat is onder andere het geval in de openingstrack No Place Like Home, een ode aan haar thuisland die ook als eerste single werd gelanceerd en op de bijgaande video kan worden beluisterd. Ook het door Rory Hoffman bespeelde accordeon in de traditionele folksong Unmade Bed herinnert aan haar roots in Schotland. Alle klassieke songthema’s komen ook in de nummers op deze plaat aan bod, gaande van de intense en genegeerde liefde tot het familieleven, de vriendschap, het nastreven van geluk en dromen, naast de rol van de vrouw in de 21e eeuw. Voor elk wat wils dus in de tien mooie liedjes op dit album. Enkele titels van liedjes die zonder twijfel ook bij u in de smaak zullen vallen zijn Fall In Love Again, countryballad Woman With No Shame, het aan Fleetwood Mac herinnerende Livin’ Someone Else’s Dream, het zes minuten durende, emotionele epos Sisters To Strangers en het op een optimistische noot afsluitende Don’t Give Up.

Het prachtige nummer We Will Be Okay componeerde Martha L Healy samen met Nashville-artieste Wendy Newcomer die hier ook schitterende backing vocals bij aflevert. We vernamen ook dat deze tien liedjes allemaal werden gecomponeerd tijdens een drie maanden durend verblijf van de zangeres in Nashville in 2016. Wat ons betreft mag ze nog een keertje voor enkele maanden terugkeren naar het Mekka van de countrymuziek om er een stapeltje nieuwe songs te schrijven voor haar volgende plaat en de release van dat album hoeft voor ons zeker geen vier jaar meer te duren.

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

Deeplink: https://www.rootstime.be/index.html?https://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2018/OKT1/CD48.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 26 mei 2019

Listen Tracks

Video

Website

 

 

 

Terug naar Hoofdindex