Martha Fields - Southern white lies  (Waardering Muziekwereld) 8

Martha Fields - Southern white lies

Verandering van spijs doet eten. Zelden een mooier muzikaal voorbeeld van gekregen dan dit nieuwe album van “Texas Martha” Fields. Geen full-tilt honky-tonk-twangtoestanden meer daarop, zoals nog op voorganger “Long Way From Home”, maar goudeerlijke Americana met een nadrukkelijke front porch feel. Verhalend spul gedragen door een voortdurend heel erg doorleefd aandoende stem en door instrumenten als dobro, banjo, mandoline, akoestische gitaar, resonator, double bass, fiddle en dies meer. Een heerlijke muzikale gumbo met als bepalende ingrediënten onder meer bluegrass, country blues, folk en gospel. Moet je wel van houden!

Onder het waakzame oog van de vermaarde Tommy Detamore nemen Fields en haar begeleiders Manu Bertrand, Serge Samyn, Olivier Leclerc, Denis Bielsa, Travis Fita en Monica Taylor ons op “Southern White Lies” bij de hand voor een twaalf nummers lange trip door een bijzonder graag gefrequenteerd muzikaal territorium. Opgevat als een soortement van tip of the hat aan het adres van de haar als soundtrack achter haar eigen kinderjaren bijgebleven Appalachenmuziek vormt dat nieuwe album voor Fields klaarblijkelijk dé ideale creatieve uitlaatklep. Hoe anders de passie verklaren die hier zo ongeveer van alles afspat?

En in zeven van de twaalf gevallen blijkt het daarbij overigens te gaan om eigen originelen. Voorts is het ook nog volop genieten geblazen van knappe covers van “What Good Can Drinkin’ Do” van Janis Joplin, van “Tell Me Baby” van de onvolprezen Mickey Newbury, van “California Blues” van Jimmie Rodgers en van de traditionals “Lonesome Road Blues” en “What Are They Doing In Heaven”.

Subliem spul, echt!

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#MarthaFields

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 19 november 2016

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex