Lynne Hanson - Just words   (Waardering Muziekwereld)

Lynne Hanson - Just words

We beginnen ons nieuwe jaar met een recensie over een plaat die pas binnen enkele weken op de markt zal verschijnen. De eer om de spits voor 2020 af te bijten is hierbij weggelegd voor de Canadese zangeres Lynne Hanson uit Ottawa, Ontario. Zij heeft al een behoorlijk imposante internationale carrière om op terug te blikken en ze telt in totaal zes soloalbums in haar discografie. De meest recente plaat is getiteld Just Words wat niet helemaal klopt want naast woorden staat er ook heel veel leuke en melodieuze muziek op dat album met een mix van elf folk- en countrysongs die Lynne Hanson allemaal zelf heeft gecomponeerd. Haar muzikale loopbaan begon in 2000 toen ze gedurende vijf jaar samen met de Canadese jazzgitarist Shane Simpson optrad. Maar haar solocarrière begon pas in 2006 met de release van een eerste album Things I Miss. Voor haar vierde plaat River Of Sand uit 2014 koos ze voor zangeres en songschrijfster Lynn Miles als producer. Dat was het begin van een tweede muzikaal project waarvoor Lynne Hanson zich engageerde: ‘The LYNNeS’ waarmee ze samen met Lynn Miles optrad en in 2018 het succesalbum Heartbreak Song For The Radio uitbracht.

Just Words zal haar zevende soloplaat worden en vormt een passende voortzetting van haar toch al vrij indrukwekkende muzikale loopbaan. Naast folk en country bemerken we in enkele tracks toch ook nog altijd haar liefde voor de blues- en jazzmuziek, o.a. in de nummers Higher Ground en albumafsluiter Would You Still. Voor de twee video’s bij deze recensie opteerden we voor de openingstrack True Blue Moon en de albumtitelsong Just Words. Haar live-optredens werkt Lynne Hanson bijna altijd af met haar vaste begeleidingsband ‘The Good Intentions’. Producer van Just Words is Jim Bryson, die sommigen misschien wel kennen als vaste producer van singer-songwriter Kathleen Edwards. Hij heeft Lynne Hanson vooral haar eigen gang laten gaan zonder al te veel technische snufjes in de productie te verwerken. Onze persoonlijke favoriete songs op dit nieuwe album zijn Long Way Home, het intimistische Clean Slate, het boeiende verhaal dat verteld wordt in Such A Random Thing en het intrigerend ritmische Every Minute In Between.

In maart 2020 kunt u deze interessante Canadese dame live gaan beluisteren tijdens een tiental optredens die ze in onze contreien zal gaan brengen. Jammer voor de Belgen onder onze lezers zal u daarvoor wel enkel in Nederland terecht kunnen, maar dat hoeft niet echt geen probleem te vormen want enkele van deze shows zullen niet zo ver van onze landsgrens plaatsvinden.

 

(valsam)

Bron: www.rootstime.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 12 januari 2020

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex