Lynn Miles with Keith Glass - Road  (Waardering Muziekwereld)

Lynn Miles with Keith Glass - Road

Ruim zeventig minuten top-Canadiana, dat is wat we geserveerd krijgen op Road, het nieuwe album van nachtegaaltje Lynn Miles. Het blijkt daarbij te gaan om al wat oudere en nieuwe live-opnamen, gemaakt met haar vaste rechterhand Keith Glass. Vijftien in totaal. Ingeblikt in een bij voorkeur zo intiem mogelijk gehouden setting. En zo horen we haar hier eigenlijk nog het liefst van al. Zoals ook al op de inmiddels vier volumes van de haar eigen materiaal nieuw leven inblazende “Black Flowers”-reeks.

Miles en Glass doen het met uitsluitend eigen materiaal van de zangeres. Van heel vroeg in haar carrière tot nu. Met Nobody’s Angel van haar debuut Chalk This One Up To The Moon en You Don’t Love Me Anymore en I Loved A Cowboy van Slightly Haunted, haar “doorbraakplaat” hier uit ’96, tot My Road en Love Is Red van haar meest recente cd Downpour en nog heel wat ander fraais tussen die beide polen in. We noemen hier bijvoorbeeld graag ook nog het werkelijk hemelse The Middle Of The Night, het zo mogelijk nog mooiere Casino El Camino, Black Flowers en het afsluitende Rust.

Je zou het kunnen zien als een soort van alternatieve carrière retrospectieve. Met naast de engelenstem van Miles enkel nog een stel akoestische en elektrische gitaren, een mandoline en een mondharmonica in de buurt. En met Glass, die zo nu en dan mooi harmonieert. Veel meer uitnodiging is er niet nodig om binnenkort op de eerste rij te zitten als Miles en Glass weer eens naar Europa afzakken voor een reeks optredens.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

Deeplink: http://www.ctrlaltcountry.be/Pagina1.htm#LynnMilesWithKeithGlass

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 april 2017

Listen Tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex