Lucie Thorne - Everything sings tonight   (Waardering Muziekwereld) 9

Lucie Thorne - Everything sings tonight

Everything Sings Tonight is het nieuwe album van de ons sinds haar een jaar of twee geleden samen met Pieta Brown onder de vlag Love Over Gold uitgebrachte Fall To Rise bekende Australische zingende liedjesschrijfster Lucienne “Lucie” Thorne. Het betreft daarbij een samen met haar maatje, drummer Hamish Stuart, vorig jaar in de loop van een Europese tournee verspreid over nauwelijks twee dagen in Berlijn ingeblikt geheel. Tien songs, werkelijk bulkend van de sfeer, ons gevoelsmatig bij momenten een beetje herinnerend aan het werk van Robbie Robertson solo, Daniel Lanois, Joni Mitchell op latere leeftijd en Bo Ramsey.

En die laatste, dat blijkt zelfs geen toeval. In het breekbare “The Rushing Dark”, het ongemeen broeierige “Room To Burn” en afsluiter “Green & Blue” is het immers grotendeels zijn werkelijk magistrale gitaarspel, dat de klankkleur bepaalt. En Ramsey blijkt lang niet de enige bekende gast. Dat ook Pieta Brown weer van de partij is, zal je allicht niet verbazen. En ook haar vader, de Amerikaanse folklegende Greg Brown, en die van Thorne zelf, de Tasmaanse dichter Tim Thorne, geven acte de présence. Met gesmaakte spoken word-bijdragen in pièce de résistance “Everything Sings” met name.

Verder ook nog medeverantwoordelijk voor het op “Everything Sings Tonight” gebrachte: de al genoemde Hamish Stuart (drums en percussie), Chris Abrahams (orgel, autoharp en synthesizer), Dave Symes (bas) en Chris Parkinson (gitaar). Voor de productie tekenden Thorne zelf en Hamish Stuart.

Het resultaat van die achtenveertig schijnbaar heel erg intense uren daar in het hartje van Duitsland is een atmosferische beauty van een rootsplaat, die zondermeer tot de allermooiste van het jaar dient te worden gerekend. Een gracieus aan je voorbij glijdend songtiental, dat je als luisteraar tot diep in je wezen weet te raken. Tekstueel sterk, maar vooral muzikaal beklijvend.

Bron: www.ctrlaltcountry.be

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 29 november 2015

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex