Leslie Krafka - On.ward   (Waardering Muziekwereld)  8-

Leslie Krafka - On.ward

Wie er in slaagt om de Texaanse pedal steelvirtuoos en legende Lloyd Maines en zangeres en songschrijfster Terri Hendrix te strikken als producers van zijn nieuwe plaat is zonder twijfel een groot talent. Dat is wat zangeres en songschrijfster Leslie Krafka uit Houston wist te bewerkstelligen voor de opname van haar tweede album “on.ward”.

Deze getalenteerde jongedame had dan in 2010 ook al de titel van ‘Songwriter Of The Year’ van de ‘Houston Songwriter’s Association’ en de prijs voor de song van het jaar voor het nummer “Wandering Troubadour” uit haar debuutplaat “The White Cat Sessions” in de wacht weten te slepen. De verwachtingen met betrekking tot haar tweede studioalbum waren dan ook zeer hoog gespannen en - we kunnen u geruststellen - ze werden ook helemaal ingelost.

Leslie Krafka schreef zelf tien van de elf nummers die allemaal over de liefde handelen en ze koos de hitsong “Drunken Poet’s Dream” van Hayes Carll & Ray Wylie Hubbard om er een knappe coverversie voor deze cd in te zingen. Dit album opent prachtig met het door accordeon begeleide countryliedje “Magdalena” met Lloyd Maines naast multi-instrumentalist ook als backing vocalist, zoals later ook nog op heel wat andere tracks van deze plaat.

Bij de allerbeste songs op “on.ward” selecteren wij het dynamische “Wine, Women And Song”, tearjerker “South Texas Fall” en de indrukwekkende liefdesliedjes “Stay With Me” en “The Pain Of Losing You” over de angst om het liefdesgeluk toch nog te verliezen. De typische countryrockers “Whiskey High” (zie video), “I Want Love” en “Freedom Train” met heel veel pedal steel van Lloyd Maines zijn bijna verplicht werk op een Texaanse countryplaat.

Je moet een fan zijn van traditionele countrymuziek om dit nieuwe album van Leslie Krafka naar waarde te weten schatten, maar dat deze plaat binnen zijn muziekgenre een klassieker kan worden staat voor ons buiten kijf. Overtuig jezelf en geniet van het kristalheldere zangtalent dat er in deze jongedame uit Houston, Texas schuil gaat.

(valsam)

Bron: http://www.rootstime.be/CD%20REVIEUW/2014/JUN1/CD102.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 3 augustus 2014

Listen tracks

Video

Website

Terug naar Hoofdindex

 

Free counter and web stats