Lesley Kernochan - A calm sun (Waardering Muziekwereld)

Lesley Kernochan - A calm sun

Lesley Kernochan (1981), Santa Monica, California kreeg al op jonge leeftijd belangstelling voor muziek en leerde al snel de jazz-saxofoon te bespelen. Op iets oudere leeftijd nam zij zangles en volgde een muziekstudie in Portland, Oregon. In de loop der tijd maakte zij deel uit van verschillende bands en deed zodoende de nodige stage-ervaring op.

Haar solo-debuut Undulating (2006) was een verrassend a-capella album, uitgebracht op haar eigen label Maple Syrup Music, twee jaar later gevolgd door het album The Pickle Jar. Dat was een prima album met gelouterde muzikanten (Jamie Stillway, gitaar, Drew Shoals (slagwerk), Arthur Parker (bas) en Skip von Kuske (cello). In 2011 verscheen dit album ook in Europa en vond in hetzelfde jaar een albumtour plaats door Europa en de Verenigde Staten. In 2013 pakte Lesley opnieuw verrassend uit met het kinderalbum met orkestbegeleiding A Day In The Life Of A Boogaleeboo, door haar uitgebracht onder de artiestennaam Lesley & The Flying Foxes.

Het nieuwste album van Lesley Kernochan verscheen reeds eind vorig jaar, om exact te zijn op 16 december, maar was tot dusver ontsnapt aan mijn aandacht. Via promotie van het Zweedse Hemifrån ontving ik echter onlangs het album voor een recensie en het doet mij deugd het album te bespreken en alsnog onder uw aandacht te brengen.

A Calm Sun is een puur americana-album geworden, opgenomen in twee studio’s in Los Angeles en later gemixt en gemasterd in New York (Kernochan woonde zelf ook een aantal jaren in The Big Apple). Op het album staan 14 songs, heel gevarieerd, die flirten met de genres pop, country, folk, americana en jazz. Bij een eerste luisterbeurt viel ik als een blok voor de stem van Lesley, die een bereik heeft van vier octaven. Haar muziek kan je enigszins vergelijken met een mix van de vocalen van zangeressen als Gillian Welch, Dolly Parton en Eleni Mandell, niet de minsten in het genre, maar niettemin imponeert Lesley Kernochan toch met haar eigen stem en sound. Daarbij wordt zij uitmuntend begeleid door Jeff Babko (piano, keyboard), Dan Lutz (bas) en Aaron Sterling (drums, percussie). Verder doen op diverse nummers gastmuzikanten mee, zoals de gitaristen Dean en Christopher Bruce. Deze topmuzikanten bieden in feite al een garantie voor een topalbum en als ik u er dan ook nog op attent maak dat het album is geproduceerd door topproducers Scott Jacoby (John Legend, Rachel Brown, Ronnie Spector) en Emily Lazar (David Bowie, Lou Reed, Sonic Youth, Sinead O'Connor, Björk, Destiny's Child) weet u als muziekliefhebber al genoeg.

Met A Calm Sun heeft Lesley Kernochan een uitstekend album afgeleverd dat ik gelukkig ruim een half jaar na de release op het spoor ben gekomen, helaas wel te laat voor mijn jaarlijstje, genre country 2016.

Auteur: Fred Pach

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 22 augustus 2017

Listen tracks

Video

Website

 

 

Terug naar Hoofdindex