Kurt Deemer Band - Gaslight  (Waardering Muziekwereld) 8

Kurt Deemer Band - Gaslight

Met de Kurt Deemer Band bevinden we ons in het segment van de alt-rock. Deze band is een verzameling van oudgedienden in het grunge genre en hun roots liggen in Baltimore en daar zijn ze een graag geziene band in de Washington area.

Rock maar dan wel in een brave opzet. Met meer dan twintig jaar ervaring heeft deze singer-songwriter dan ook al meer dan een volwaardig arsenaal bijeen geschreven en kan hij zo reeds terugblikken op tijdloze maar mooie songs. Naast zijn eigen sound, die je kan terugvinden op nummers  als Fire Escape en titeltrack Gaslight, kom je tijdens het beluisteren van dit 12-nummers tellende album ook wat anders tegen.

Met Burningman draait hij de knop op het gebied van Ďstevigerí een streepje hoger al blijft het nog bijzonder melodieus klinken. Met Hot Air en 28 Days krijgen we op muzikaal  gebied een kruising tussen Petty er Fleetwood Mac. Vocaal daarentegen leunen deze nummers bijzonder kort aan bij Springsteen al is Kurt Deemer zijn klankkleur meer gepolijst te noemen, maar daarmee misschien ook een beetje minder rock ín roll. Unspoken is mijn inziens het beste nummer van dit nieuwe album van Kurt Deemer Band en dat komt ook wel een beetje door mijn sympathie voor The Boss.

Bron: www.rootsville.eu

Deeplink: http://www.rootsville.eu/2015%20album%20reports/2017/reports/kurt%20deemer%20band%20gaslight.html

 

Gepubliceerd op Muziekwereld: 7 februari 2017

Listen tracks

Video

Website

 

Terug naar Hoofdindex